0880110301
Lanova Laadpalen

Europees Parlement verplicht laadpalen vanaf 2020.

Vanaf 2020 worden laadpalen bij bedrijfspanden met meer dan 10 parkeerplekken verplicht. Deze nieuwe wet is recentelijk besloten door het Europees Parlement om elektrisch rijden nog meer te stimuleren. De nieuwe maatregel betreft 1 van de 8 richtlijnen uit het pakket ‘Schone energie voor alle Europeanen‘.

“De omschakeling naar schone energie veranderd de wereldwijde markt voor energie”

De Europese Commissie in Brussel toont hiermee aan dat enkel meegaan in de overschakeling naar schone energie niet voldoende is, maar wereldwijd een voortrekkersrol vereist is. Daarvoor dient de EU haar CO2-uitstoot tegen 2030 te verminderen met minstens 40%.

Op dit moment vinden steeds meer consumenten, zowel particulier als zakelijk, de weg naar Plug-In Hybride of elektrische voertuigen. Fabrikanten zetten wereldwijd groots in op betaalbare elektrische voertuigen met hoge actieradius. Om aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen te voldoen zijn maatregelen op het gebied van laad-infrastructuur noodzakelijk.

Laadpaal verplicht bij meer dan 10 parkeerplekken

Door goedkeuring van het pakket ‘Schone energie voor alle Europeanen’ heeft het Europese Parlement een belangrijke stap gezet in het stimuleren van emissieloos rijden. Bedrijven, kantoren en winkeliers zullen vanaf 2020 verplicht zijn om 1 laadpaal te installeren per 10 parkeerplaatsen. Bij 10% van de overige parkeervakken verplicht het Europese Parlement de installatie van kabels om uitbreiding naar meer laadvoorzieningen in de toekomst mogelijk te maken.

Nieuwe wet zorgt voor substantiële toename laadpalen

De komende jaren zal de nieuwe wet zorg dragen dat in Europa een substantiële toename laadpalen zal voorkomen. Onder andere Europees parlementslid Anneleen van Bossuyt is blij met de nieuwe wet. Volgens van Bossuyt is Europa er in geslaagd om een goede balans te vinden in de belangen van het bedrijfsleven en het klimaat. Fijnstof in grote steden geven immers grote gezondheidsrisico’s. Deze wil Europa onder andere met deze richtlijn terugdringen.

De regelgeving is voornamelijk in het voordeel van bezitters van elektrische voertuigen. Voor het MKB in Nederland betekent deze maatregel dat de komende periode fors geïnvesteerd zal moeten worden in laadpalen. Maar is dat wel zo?

Voorbereid op de nieuwe wet: voorkom een grote investering

Dankzij het unieke lease-concept van Lanova Laadpalen B.V. kan een grote investering worden voorkomen. In plaats van de aanschaf van een laadstation voor uw bedrijf kunt u er tevens voor kiezen om één of meerdere laadstations te leasen. Gemakkelijk, voordelig en zonder zorgen.

Wat verandert er voor u? Lanova adviseert u graag over de nieuwe regelgeving en een passende oplossing op iedere locatie. De hoogste kwaliteit voor de laagst mogelijke kosten. Wilt u meer weten over onze lease mogelijkheden? Bekijk onze uitleg pagina hier. En klik hier als u meer informatie wil over het kopen van een laadpaal.

Direct contact met één van onze medewerkers of vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem contact met ons op via 088 011 03 01.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.