0880110301

Load balancing laadpaal

Overweeg je de aanschaf van een elektrische auto? Of ben je al op zoek naar een geschikte laadpaal? Dan heb je vast al wel eens gehoord over het begrip ‘dynamic load balancing’ of een ‘load balancing laadpaal’. Maar, wat is een load balancing laadpaal nu precies? En welke voordelen heeft een load balancing laadpaal thuis vergeleken met een ‘normale’ laadpaal aan huis? Lees hieronder alles wat je moeten weten over load balancing en meer.

Wat is load balancing laadpaal?

Iedereen maakt het mee: je zet nog een extra apparaat aan en de stroom valt uit. Dat ene apparaat was simpelweg te veel gevraagd van het stroomnetwerk, waardoor de zekeringsautomaat de stroom doorbrak. Goed voor de veiligheid, maar toch een irritatiefactor. Een factor waar je niet elke keer mee geconfronteerd wilt worden wanneer je de auto oplaadt. En dat is precies datgene wat een load balancing laadpaal doet: hij voorkomt overbelasting.

Hoe werkt een laadpaal met load balancing?

Een laadpaal voorzien van dynamic load balancing maakt dat de stroombeheersing van de laadpaal dynamisch is. Oftewel, de stroom is in beweging waarbij hij rekening houdt met het overige stroomverbruik in de woning. Zo wordt iedere seconde het stroomnetwerk en de belasting hiervan gemeten. Dit vertaalt zich in een wisselende stroomafname en laadsnelheid. Heb je andere apparaten in gebruik? Dan krijgen deze voorrang. De resterende capaciteit wordt gebruikt om de auto op te laden. Het is de snelste manier van laden zonder het risico op kortsluiting. Zo wordt jouw doodgewone meterkast getransformeerd tot een load balancer meterkast.

Een alternatief voor de load balancer meterkast

Natuurlijk zijn er ook alternatieve opties voor een dynamic load balancer meterkast. Zo is er de mogelijkheid om de meterkast te verzwaren. Wanneer je de meterkast verzwaart geef je aan dat er meer stroom verbruikt ‘mag’ worden. Dit raden wij echter niet aan, omdat je zo dubbele kosten maakt. Zo betaal je niet alleen een flink bedrag voor de verzwaring van de meterkast, je ontvangt tevens een aanzienlijk hogere energierekening.

De voordelen van dynamic load balancing

Naast het grote voordeel dat er geen sprake meer is van overbelasting, kent dynamic load balancing nog andere voordelen. Zo hoef je de meterkast niet te verzwaren, waarmee je al gauw een paar honderd euro bespaart. Daarnaast garandeert een dynamic load balancing slimme meter een zo kort mogelijke laadtijd. Het dynamic load balancing systeem is namelijk zo ontwikkelt dat deze te allen tijde het maximale vermogen levert. Bovendien is het geen enkel probleem wanneer je twee auto’s tegelijkertijd wilt opladen.

Nieuwsgierig naar een dynamic load balancing laadpaal?

Benieuwd naar een dynamic load balancing laadpaal voor zakelijke of particuliere doeleinden? Of wil je meer weten over laadpaal load balancing slimme meter? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Direct contact of
een offerte aanvragen?

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veelgestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.