0880110301
Lanova Laadpalen

Begrenzen van je laadpaal, is wat je wil.

Sneller is beter

Zo snel mogelijk laden, zodat je zo snel mogelijk weer op pad kunt. Dat is wat we allemaal willen en verwachten van een laadpaal. Toch? Hoe sneller, hoe beter: Of het nu om een lader aan huis gaat, op de zaak of onderweg. In de praktijk blijkt niet handig, je gaat ervaren dat een rem op het laadvermogen jou heel goed uitkomt en je iets minder snel laden in veel gevallen juist gaat waarderen.

Hoe dat kan?

Stel je komt na het werk thuis en begint met koken op een inductie kookplaat, je partner schakelt de tv in en laadt gelijk de telefoon op. De wasmachine en droger draaien overuren. De kinderen hebben allemaal een laptop aan het stopcontact ‘hangen’ en ook zij laden hun mobieltjes. De douche gaat dienst doen, de fohns volgen en dat kopje thee dat is gezet met behulp van de waterkoker smaakt ook goed. Kortom, je vraagt al vol vermogen van je elektrische installatie en wil ook je elektrische auto inpluggen. Er ontstaat een piekbelasting.

Om te voorkomen dat de stoppen doorslaan heb je een begrenzer nodig. Een hulpmiddel dat meet wat je verbruik is en regelt dat de vraag van stroom onder de maximale belasting blijft. Het systeem monitort alle verbruik in de woning en regelt dat de laadpaal tijdelijk minder stroom vraagt. De auto moet het tijdelijk doen met minder laadvermogen.

In plaats van verzwaring

In sommige gevallen kan dit een verzwaring schelen. Het zou namelijk kunnen zijn dat uit de berekening van alle energieverbruik van een huishouden blijkt dat de meterkast niet voldoende fase binnenkrijgt wanneer het maximale op een dag wordt gevraagd. Dan zou je bijvoorbeeld van 1 naar 3 fase gaan of je gaat van een 25 ampere naar 35 ampere per fase. Met die verzwaring door de netwerkbeheerder, krijg je meer stroom het huis of het bedrijfspand binnen.

Laden van een elektrische auto op een maximaal vermogen, vraagt meer stroom dan op een 80 procent vermogen bijvoorbeeld. Uiteindelijk maakt het voor de laadtijd niet heel veel uit. Stel dat het laden een uur langer duurt op een hele nacht, dan heb jij dat er vast voor over dat je stoppenkast geen overbelasting meet en uitslaat. Anders gezegd: Door deze veiligheid in te bouwen in je totale systeem, voorkom je een hoop narigheid en kun je elke dag zorgeloos van alle elektrische apparaten gebruik maken.

Jouw situatie

Schaf je een laadpaal aan, laat je dan informeren over deze begrens mogelijkheid.

Neem contact op met één van onze adviseurs of vul dit formulier in en krijg laadpaal advies geschikt voor jouw situatie.

Direct contact of
een offerte aanvragen?

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veelgestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.