0880110301

Snelladen voor transportbedrijven

Na een opmars van elektrische personenauto’s en bestelbussen gaan ook trucks eraan geloven: vrachtwagens worden elektrisch. Ze worden op dit moment vooral ingezet in steden. Dit heeft diverse voordelen; zo is nachtelijke distributie mogelijk, chauffeurs en omwonenden ademen geen schadelijke uitlaatgassen meer in én de werkomgeving van chauffeurs wordt een stuk stiller. Uiteraard zorgt de komst van elektrische trucks voor een grotere elektriciteitsvraag. De DC-laadstations van Lanova bieden hierin een oplossing voor transportbedrijven.

Hét laadstation van nu en de toekomst

Veelal worden voertuigen opgeladen via een omvormer (AC laadstation). Deze heeft een limiterende factor. Een snellaadpaal laadt een truck met gelijkstroom (DC) direct op. Dit zorgt voor meer laadvermogen. De Lanova snellader kan dankzij de modulaire powerstacks worden uitgebreid tot een  laadvermogen van zelfs 300 kW.

Het hoogst mogelijke laadvermogen

Door het DC laadstation te voorzien van gekoelde vaste laadkabels, wordt het hoogst mogelijke laadvermogen gegarandeerd. Jouw vrachtwagen wordt opgeladen zonder een vermogensverlies. Door slim te plannen én slim te laden kunnen elektrische trucks op dit moment maar liefst 350 kilometer per dag afleggen. Als de chauffeur tijdens het laden en lossen de laadkabel koppelt, beschikt de truck opnieuw over een accu met volledige capaciteit. Zeker voor de stadslogistiek biedt dit ruimschoots mogelijkheden.

Duurzaam rijden én duurzaam laden

Elektrische trucks dragen bij aan een schonere en duurzamere wereld. De verwachting is dat deze vrachtwagens op den duur geduchte concurrentie gaan zijn voor de dieseltruck. Hoe prettig is het als deze duurzame trucks ook duurzaam kunnen laden? Het DC laadstation met Load Guard systeem maakt dit mogelijk. Het systeem geeft voorrang op groene stroom, waaronder zonnepanelen.

Stijging elektriciteitsvraag

Des te groter het aantal elektrisch rijdende trucks die de weg op gaan, des te groter de elektriciteitsvraag wordt. Met het laden van een groot aantal elektrische vrachtwagens kunnen problemen ontstaan, maar dat hoéft niet. Zelf opgewekte groene stroom kan worden ingezet. Ook biedt slim laden – ook wel smart charging – een oplossing. De vrachtwagens worden dan opgeladen op het moment dat er weinig van het elektriciteitsnetwerk gevraagd wordt. Dit kan bijvoorbeeld ’s nachts interessant zijn. Hoe dan ook, laadstations op eigen terrein van transportbedrijven zijn financieel het meest aantrekkelijk. Lanova denkt daarin graag met je mee.

De Lanova Hypercharger

De Lanova Hypercharger is geschikt voor het laden van uw elektrische trucks. Dankzij Parallel Charging kan je zelfs meerdere trucks tegelijkertijd opladen. Het design van het laadstation is volledig te personaliseren. Het opladen van elektrische trucks is relatief nieuw. Ze bestaan tenslotte nog niet zo lang. Daarom denken we graag met je mee over de mogelijkheden en de financiering ervan. Je kunt vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen door te bellen naar  088 011 03 01 of een e-mail te sturen naar info@lanovalaadpalen.nl.

Snellader HYC 300 4 laadstations

Direct contact of
een offerte aanvragen?

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veelgestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.