0880110301

Mobiele snelladers op bouwlocaties

Mobiele machines en werktuigen zijn goed voor 8% van de CO2 uitstoot. Daarom zijn opdrachtgevers en gemeenten op zoek naar duurzame en emissievrije mobiele machines. Het kan zelfs een gunningsvoordeel in de aanbesteding opleveren. Deze machines moeten uiteraard worden voorzien van stroom. Het DC laadstation van Lanova is daarvoor de meest efficiënte oplossing.

Opladen met een DC laadstation

Met het DC laadstation worden accu’s van elektrische machines direct opgeladen middels gelijkstroom. Door te laden middels gekoelde en vaste laadkabels, garandeert de lader het hoogst mogelijke laadvermogen. Met de toevoeging van powerstacks wordt het laadvermogen zelfs uitgebreid tot 300 kW. Neem over het hoogst mogelijke laadvermogen van jouw machines gerust contact op met een adviseur.

Waarom investeren in mobiele snelladers?

De kosten voor onderhoud én energie van elektrische machines zijn lager dan van machines op fossiele brandstoffen. De aanschafprijs van een elektrische machine ligt weliswaar hoger, maar door te laden met een snellader wordt dit ruimschoots gecompenseerd.

Een duurzame oplossing

Emissievrije elektrische machines en werktuigen zijn op zichzelf al een duurzame oplossing. Ook het DC laadstation is duurzaam. Deze geeft namelijk voorrang op groene stroom. Zijn er op de bouwplaats zonnepanelen en/of windturbines geplaatst? Dan wordt deze opgewekte stroom gebruikt voor het laden van uw machines.

Hoe werkt het laadproces?

Begin met het inpluggen van de laadkabel. Jouw bouwers krijgen een laadpas of QR-code waarmee het laadproces vervolgens kan worden gestart. Klaar met laden? Beëindig het laadproces via het display.

Snellader HYC 300 4 laadstations

Over de Lanova Hypercharger

De behuizing is gemaakt van gepoedercoat RVS, maar is tevens leverbaar in iedere gewenste RAL-kleur. Je kunt het laadstation zelfs compleet laten bedrukken in eigen huisstijl. De installatie van jouw laadstation wordt verzorgd door Lanova. De compacte voetafdruk maakt de installatie gemakkelijk. Hiermee is het laadstation tevens goed toegankelijk voor onderhoud.

Klaar voor een duurzame toekomst?

Met name in stedelijke gebieden en stiltegebieden wordt het gebruik van elektrische werktuigen de toekomst. Het voorkomt uitstoot van luchtverontreinigende stoffen, en levert minder geluidsoverlast op. Dit is plezierig voor omwonenden, alsook voor je werknemers op de bouwplaats. Het DC laadstation is gemaakt voor nu én de toekomst. Ben je er ook klaar voor? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden!

Direct contact of
een offerte aanvragen?

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veelgestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.