Op zoek naar een laadpaal met load balancing?

Overweeg je de aanschaf van of heb je een elektrische auto? Ben je daarom op zoek naar een geschikte laadpaal? Dan heb je vast al wel eens gehoord over het begrip ‘dynamic load balancing’ of een ‘laadpaal met load balancing’. Maar, wat is een load balancing laadpaal nu precies? En welke voordelen heeft een load balancing laadpaal vergeleken met een ‘normale’ laadpaal aan huis? Lees hieronder alles wat je moeten weten over load balancing en meer.

Load balancing laadpaal

Dít is onze laadpaal met load balancing

Aan de hoeveelheid stroom die in één keer gebruikt kan worden, zit een max. Het is handig als jouw laadpaal daar rekening mee houdt en die overbelasting voorkomt. De dynamic load balancing laadpaal houdt het stroomverbruik thuis of op de zaak in balans. Hieronder vind je de laadpaal uit ons assortiment die dynamic load balancing biedt.

Veelgestelde vragen over de laadpaal met load balancing

Wat is een load balancing laadpaal?

Als je te veel elektrische apparaten tegelijkertijd aanzet maak je het mee: de stroom valt uit. Dat ene apparaat was simpelweg te veel gevraagd van het stroomnetwerk, waardoor de zekeringsautomaat de stroom doorbrak. Goed voor de veiligheid, maar toch een irritatiefactor. Een factor waar je niet elke keer mee geconfronteerd wilt worden wanneer je de auto oplaadt. En dat is precies datgene wat een load balancing laadpaal doet: hij voorkomt overbelasting. Wanneer je elektrische apparaten in huis hebt die veel stroom vragen, is het verstandig om na te denken over een laadpaal met load balancing. Denk bijvoorbeeld aan boilers, kookplaten van inductie of een elektrische oven. Als deze apparaten aan staan en je wilt je elektrische auto opladen, dan loop je het risico op overbelasting. Een laadstation die daar rekening mee houdt, is een uitkomst.

Hoe wordt overbelasting voorkomen?

Een laadpaal voorzien van dynamic load balancing maakt dat de stroombeheersing van de laadpaal dynamisch is. Oftewel, de stroom is in beweging waarbij hij rekening houdt met het overige stroomverbruik in de woning. Zo wordt iedere seconde het stroomnetwerk en de belasting hiervan gemeten. Dit vertaalt zich in een wisselende stroomafname en laadsnelheid. Heb je andere elektrische apparaten in gebruik? Dan krijgen deze voorrang. De resterende capaciteit wordt gebruikt om de auto op te laden. Het is de snelste manier van laden zonder het risico op kortsluiting. Zo wordt jouw doodgewone meterkast getransformeerd tot een load balancer meterkast.

Is er een alternatief?

Natuurlijk zijn er ook alternatieve opties voor een dynamic load balancer laadpaal. Zo is er de mogelijkheid om de meterkast te verzwaren. Wanneer je de meterkast verzwaart geef je aan dat er meer stroom verbruikt ‘mag’ worden. Dit raden wij echter niet aan, omdat je zo dubbele kosten maakt. Zo betaal je niet alleen een flink bedrag voor de verzwaring van de meterkast, je ontvangt tevens een aanzienlijk hogere energierekening.

Wat zijn de voordelen van dynamic load balancing?

Naast het grote voordeel dat er geen sprake meer is van overbelasting op je stroomnetwerk, kent dynamic load balancing nog andere voordelen. Zo hoef je de meterkast niet te verzwaren, waarmee je al gauw een paar honderd euro bespaart. Daarnaast garandeert een dynamic load balancing slimme meter een zo kort mogelijke laadtijd. Het dynamic load balancing systeem is namelijk zo ontwikkelt dat deze te allen tijde het maximale vermogen levert. Bovendien is het geen enkel probleem wanneer je twee elektrische auto’s tegelijkertijd wilt opladen.

Nieuwsgierig naar een dynamic load balancing laadpaal?

Benieuwd naar een dynamic load balancing laadpaal voor zakelijke of particuliere doeleinden? Of wil je meer weten over laadpaal load balancing slimme meter? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.