De 10 grote voordelen van RVS:

1. RVS staat voor Roest Vast Staal en zal bij de juist behandeling niet roesten:
RVS heeft uitstekende weerstand tegen corrosie. Het oppervlak van RVS is bedekt met een dichte deken chroomoxidelaag, dus het is goed tegen de erosie van elk type water, met inbegrip zacht water. De erosiebestendigheid blijft uitstekend, zelfs als het onder de grond is begraven.

2. RVS is loodvrij en draagt bij aan de bescherming van de gezondheid:
Koper bevat lood en roest gemakkelijk. Lood en de roest kunnen de watervoorziening vervuilen en schade toebrengen aan de gezondheid.

3. Lange levensduur:
Door de slijtvastheid heeft RVS een zeer lange levensduur.
Uit gegevens van corrosie tests blijkt dat roestvast stalen producten meer dan 100 jaar gebruikt kunnen worden en er is geen noodzaak is voor onderhoud of vervanging gedurende de levensduur.

4. Productieproces mileuvriendelijker:
RVS palen hebben een productieproces dat een stuk milieuvriendelijker is dan het productieproces van een koperen, ijzeren, houten, PVC of plastic variant.

5. Goede hittebestendigheid:
RVS kan worden gebruikt van -270° C tot 400° C  voor een lange tijd zonder het afgeven van schadelijke stoffen.

6. Betere thermische isolatie-eigenschappen:
De thermische isolatie-eigenschappen van RVS is 24 keer hoger dan koper. Hierdoor vermindert het warmteverlies.

7. 100% recyclebaar:
Het zal niet leiden tot milieuvervuiling en is goed voor duurzame ontwikkeling. Zelfs het roestvrijstalen afval is waardevol.

8. Stijlvolle uitstraling
Mooi strak design dat past bij vrijwel iedere oprit of parkeerplaats.

9. Weinig kans op slijtage:
De grote kracht van RVS is dat zij de werking van externe invloeden weet te beperken, waardoor minder snel lekkage ontstaat.

10. RVS kan een grote bijdrage leveren aan de levensduur van de laadinstallatie:
Met een solide buitenkant blijft de software binnen in de laadpaal beschermd tegen weersinvloeden. Hierdoor is het vervangen van de installatie pas over een hele lange tijd nodig. Wanneer de laadpaal volledig is afgeschreven kunnen de materialen hergebruikt worden en ook zijn er nog mogelijkheden om bijvoorbeeld een onderdeel van de binnenkast te vervangen waardoor de basis nog langer top prestaties levert en je niet eens over vervanging van een laadpaal hoeft na te denken.

Wat is het verschil tussen RVS 304 en RVS 316
Wat is nu het verschil tussen RVS 304 en RVS 316. Dit heeft te maken met de hardheid en de intensiviteit van gebruik, RVS 316 wordt voornamelijk in de scheepvaart (zout water) en horeca gebruikt.