0880110301

Een slimme laadpaal kopen voor jouw elektrische auto

Laadpalen worden steeds slimmer. Ze passen het laden aan op de omstandigheden. Is de stroom op bepaalde momenten voordeliger? Dan gebruiken ze op die momenten stroom, zodat je bespaart op laadkosten. Wil je een slimme laadpaal kopen? Dan is dít goed om te weten.

De voordelen van een slimme laadpaal thuis

Het grootste voordeel van een slimme laadpaal is de besparing op laadkosten. Stel dat je om 18.00 uur thuis komt van je werk en jouw auto direct aansluit aan de laadpaal. Dan weet de laadpaal dat je tussen 23.00 uur en 07.00 uur een daltarief betaalt. In tegenstelling tot een ‘gewone laadpaal’ zal de slimme laadpaal laden in de daluren. De accu is dan precies op tijd voldoende opgeladen om weer naar je werk te rijden.

Nog een voordeel is dat een slimme laadpaal thuis voorrang geeft op groene stroom, zoals stroom van zonnepanelen. Daarnaast houdt deze laadpaal rekening met het energieverbruik van overige apparaten in jouw huis. Verbruiken deze veel stroom? Dan zal de laadpaal de laadsnelheid verminderen.

Wand- of paalmontage

Zowel wand- als paalmontage van een slimme laadpaal thuis is mogelijk. De keuze tussen deze twee is puur praktisch. Kan je jouw elektrische auto voor het laden naast een buitenmuur parkeren? Dan is wandmontage een optie. Bij veel vrije ruimte om de parkeergelegenheid is paalmontage vereist.

Slimme laadpaal kopen bij Lanova

Lanova heeft drie soorten thuislaadpalen ontwikkeld. Wil je een slimme laadpaal kopen? Dan zijn er drie aspecten waar je op moet letten. Het laadvermogen van jouw elektrische auto, installatiemogelijkheden en het laden middels zonnepanelen.

wandmontage op hout

Laadvermogen van jouw auto

Snel en efficiënt laden is wenselijk. Daarom is het belangrijk dat je bij de aanschaf van de laadpaal kijkt naar het laadvermogen van jouw auto. Wij adviseren je daar graag over. Vind hier de laadpaal die het beste bij jouw elektrische auto past.

Installatiemogelijkheden slimme laadpaal thuis

Niet iedere meterkast is geschikt voor laden met het hoogste laadvermogen. Dit vereist namelijk een 3-fase installatie. Lanova verzorgt het hele plaatje, van een slimme laadpaal kopen tot de installatie ervan. Een gecertificeerde monteur helpt je bij daarom bij de installatie van de slimme laadpaal thuis.

Energie van zonnepanelen

Laden middels zonnepanelen

Slim laden doen we bij voorkeur middels groene stroom. De laadpalen zijn er standaard op voorbereid om groene stroom voorrang te geven op grijze stroom. In combinatie met het optionele Load Guard systeem geeft de laadpaal direct voorrang op stroom van jouw zonnepanelen.

Subsidies voor slimme laadpaal kopen

Lanova biedt de mogelijkheid tot koop én lease. Bij het kopen van een laadpaal krijg je mogelijk subsidie van jouw gemeente. Momenteel zijn er geen landelijke subsidies beschikbaar. Echter bestaat de kans dat deze binnenkort weer beschikbaar worden. Sommige gemeenten bieden wél een financiële tegemoetkoming. Vraag dit voor de zekerheid bij jouw gemeente na.

Direct contact of
een offerte aanvragen?

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veelgestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.