0880110301
Lanova Laadpalen

EV-laden zonder grote stroomaansluiting

Snel een Snellader plaatsen

Vele tankstationhouders lopen tegen hetzelfde probleem aan: Een verzwaring van de elektriciteitsinstallatie is nodig om een snellader te kunnen installeren. Dat gaat gepaard met een lang traject aan vergunningen, aanvragen en een behoorlijke investering. Daar lijkt nu een (tussen)oplossing voor! Halma Agro heeft recent bij het onbemande Halma-tankstation aan de N357 in het Friese Ferwert een snellaadpaal in gebruik genomen. De oplossing is gevonden in de vorm van een batterij-opslagsysteem, ook wel EV-buffer genoemd.

Laadfaciliteit

“Een batterij-opslagsysteem werkt als de stortbak van een toilet: als het beschikbare water niet wordt verbruikt, dan wordt deze gebufferd tot er wel vraag is”, aldus Steven Brouwers van Ateps. De wachttijd op netverzwaring van vijf jaar, zou te lang duren, vandaar dat Halma een met de vraag kwam om snel een laadfaciliteit te realiseren. Allereerst werd de terugverdientijd in beeld gebracht. Die bleek interessant genoeg om dit systeem in werkelijkheid te gaan brengen.

Realisatie

In het begin bleek het ingewikkeld om het maximale vermogen uit de grid te combineren met het maximaal beschikbare vermogen uit een opslagsysteem. Brouwers: “Je overstijgt namelijk de gridaansluiting een aantal keer. Om te voorkomen dat de hoofdzekeringen er in bepaalde situaties uitschieten, is een goede technische softwareoplossing van groot belang. Zo moet bij Halm de Lanova Hypercharger van 150kW goed kunnen communiceren met het opslagsysteem.”

Draait stabiel

Sinds juni kunnen klanten de auto opladen bij Halma aan de snellader. Het is de installateur gelukt om de juiste opslagcapaciteit samen te stellen, waardoor de energievraag goed afstemt op het aanbod en vice versa. Een inmiddels bewezen succes!

 

Bron van dit artikel is Move-On Magazine.

Zelf aan de slag met een Hypercharger van Lanova Laadpalen? Bekijk hier meer informatie of vraag om persoonlijk advies.

Direct contact of
een offerte aanvragen?

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veelgestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.