Volvo laadpaal

header-after

Laadpaal Volvo

 

Van oudsher denk je bij de naam Volvo direct aan veiligheid. Maar voortaan komt ook het begrip duurzaamheid bij je op! Naast de uitvinding van de autogordel en het pionierswerk op het gebied van impactschade na een ongeval, werkt het Zweedse merk namelijk ook stevig door aan elektrische auto’s. Als je eenmaal de juiste Volvo hebt gekozen, volgt de keuze voor een laadpaal. Daar helpen wij je graag mee. Bij Lanova kun je namelijk voor elke Volvo de juiste laadpaal vinden.

De elektrische auto’s van Volvo:

Als er veel keuze is, wil je natuurlijk graag weten op basis van welke criteria je moet kiezen. Gelukkig is deze lijst met specificaties in principe altijd objectief:

  • Grootte
  • Actieradius
  • Koppel
  • Vermogen
  • Topsnelheid
  • Prijs

Nog een puntje dat eigenlijk wel in deze opsomming thuishoort, is de oplaadtijd. Door te vergelijken hoe snel de accu van de Volvo op 100% is, weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Hier zit namelijk ook soms een groot verschil in als je de modellen naast elkaar zet.

Snelste laadwijze: een goede laadpaal

Misschien heb je nog steeds het idee dat je een elektrische auto oplaadt door een gewone stekker in een gewoon stopcontact te doen. En ja, in noodgevallen kan dat ook echt. Maar het duurt op deze manier veel langer dan wanneer je een goede laadpaal laat installeren. Die heeft namelijk veel meer vermogen en zorgt ervoor dat de accu veel sneller vol is. Kijk maar eens hoe lang het duurt om een Volvo V60 op te laden bij verschillende vermogens:

 

VermogenTijdType
2.3 kW4u50mRegulier stopcontact
3.7 kW3u00m1-fase, 16A
7.4 kW3u00m1-fase, 32A
11 kW3u00m3-fase, 16A
22 kW3u00m3-fase, 32A

Kies uit onze drie soorten laadpalen

Welke toepassing je ook zoekt, wij hebben altijd de juiste laadpaal voor je Volvo in ons assortiment. De meeste mensen willen graag thuis kunnen opladen, maar een zakelijke laadpaal scoort ook behoorlijk hoog. Tot slot bieden we ook openbare laadpalen, waarbij ook anderen hun accu kunnen vullen. Welke kies jij?

De eerste interactieve thuislaadpaal

Thuiskomen van je werk of uitje en dan direct je elektrische Volvo aan de laadpaal zetten. Klinkt als het toppunt van gemak, nietwaar? Wij hebben de geschikte laadpaal voor thuis waarmee je dit kunt realiseren. Onze trots: de Lanova Home Advanced. Dit is namelijk de eerste interactieve laadpaal van de wereld. En die hebben wij ontwikkeld! Inclusief AI-software die voorspellingen doet over je volgende autogebruik op basis van je laadgedrag. Dankzij het vermogen van 22 kW kun je er nog jaren mee vooruit. Na deze Volvo laad je ook je volgende elektrische auto er perfect mee op.

Handig: een laadpaal op de zaak

Iedereen die meerdere uren achter elkaar op een bedrijf doorbrengt en elektrisch rijdt, vindt het ideaal dat er een laadpaal aanwezig is. In de tijd die je werkt, kan je Volvo immers mooi aan de laadpaal staan, waardoor de accu weer bijgevuld is als je hem nodig hebt. Daarvoor vind je in ons assortiment de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced. Met de Premium laad je heel eenvoudig twee elektrische auto’s tegelijk op. Handig toch?

Of maak je laadstation openbaar

Door te kiezen voor een openbare laadpaal, nodig je ook andere elektrische rijders uit om hun auto bij jouw laadstation op te laden. Zet jouw Volvo aan onze Lanova Public Advanced en hij wordt in weer en wind opgeladen. Heel gebruiksvriendelijk en met genoeg vermogen.

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld