MG laadpaal

header-after

Laadpaal MG

Het Britse automerk MG heeft al diverse klassiekers op zijn naam staan. Inmiddels hebben ook zij de switch gemaakt en zijn ze in de markt van elektrische auto’s gedoken. Zoek jij een laadpaal voor je MG? Dan kun je bij Lanova terecht. In ons assortiment vind je de perfecte laadpaal die past bij jouw wensen.

De elektrische auto’s van MG :

 • MG ZS EV

 

Welke elektrische MG het beste bij je past, is afhankelijk van heel wat factoren. Zet bijvoorbeeld eens de volgende specificaties naast elkaar en vergelijk ze onderling:

 • Actieradius
 • Prijs
 • Topsnelheid
 • Koppel
 • Vermogen
 • Grootte
 • Laadvermogen

Daarnaast is uiteraard de oplaadtijd van de auto een belangrijke factor. Vooraf wil je vast en zeker weten hoe lang je elektrische MG aan het opladen is voor hij weer op 100% is.

Meer kilowatts, meer laadsnelheid

De snelheid waarmee je MG oplaadt, is in de eerste plaats afhankelijk van het laadvermogen van je auto. Hoe hoger het laadvermogen is, des te sneller is de accu weer helemaal opgeladen. In de tweede plaats is ook het vermogen van de laadpaal belangrijk. Hoe meer kilowatts er tegelijk naar je auto gaan, des te sneller laadt hij op tot 100%. Voor een MG ZS EV zien de laadtijden er als volgt uit:

VermogenTijdType
2.3 kW22u45mRegulier stopcontact
3.7 kW14u15m1-fase, 16A
7.4 kW7u15m1-fase, 32A
11 kW14u15m3-fase, 16A
22 kW7u15m3-fase, 32A

MG laadpaal: drie varianten

Er zijn drie soorten laadpalen voor je MG waar je bij Lanova uit kunt kiezen:

 • Laadpalen voor thuis, vooral handig om je auto voordelig op te laden.
 • Zakelijke laadpalen, voor het opladen van één of twee elektrische auto’s tegelijk onder werktijd.
 • Openbare laadpalen, naast jouw MG kunnen hier ook andere merken auto’s opladen.

Je MG gewoon thuis opladen

De meest voorkomende plek voor een laadpaal is aan huis. Het ritueel van thuiskomen en daarna direct je elektrische auto aan de laadpaal doen, is ideaal als je de ruimte ervoor hebt thuis. De volgende ochtend kun je dan weer met een volle accu op pad. Lanova heeft voor deze situatie de Lanova Home Advanced, de eerste interactieve laadpaal ter wereld. Door zijn slimme software leert hij continu van je laadgedrag. Hij past zich daardoor steeds beter aan naarmate hij jouw wensen leert kennen. Hij heeft 22 kW vermogen, dus je kunt hem nog jarenlang gebruiken.

Op de zaak je MG aan de laadpaal

Stel je voor: jij bent aan het werk en je auto laadt ondertussen op. Vind je dat een mooi scenario? Dan hebben we bij Lanova twee zakelijke laadpalen om uit te kiezen: de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced. Aan de Business Premium kunnen twee auto’s kunnen tegelijk hun accu opladen voor zo lang ze op de zaak staan. Jouw MG kan hier dus prima staan samen met de auto van een collega of klant. Een zakelijke laadpaal is bovendien een goed signaal om elektrisch rijden mee te stimuleren.

Of laat anderen ook je laadpaal gebruiken

Het is jouw laadpaal, maar naast jouw MG kunnen er ook anderen gebruik van maken. Tenminste, als je kiest voor een openbare laadpaal. Dit model heeft Lanova in dat geval voor je: de Lanova Public Advanced. Zoals al onze laadpalen is dit laadstation bijzonder stootvast en robuust, dus hij kan tegen een stootje. Net zoals ze tegen het typisch Nederlandse weer kunnen. Uiteraard zijn ze zeer gebruiksvriendelijk. Probeer hem zelf!

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld