Mercedes-Benz laadpaal

header-after

Laadpaal Mercedes

 

Eén van de beroemdste Duitse automerken voor het hogere segment is toch zeker wel Mercedes. Dat is al tientallen jaren het geval en dat blijft ook zo nu Mercedes elektrische auto’s fabriceert. Ze willen natuurlijk wel hun reputatie eer aandoen. Maar aan welke laadpaal ga je de laadkabel van je Mercedes koppelen? Lanova biedt voor elke situatie de optimale laadpalen aan, dus je hebt volop keuze!

De elektrische auto’s van Mercedes:

 

Zoals je ziet, is er voor elke inzet en prijsklasse een passende elektrische Mercedes. Als je veel lange afstanden op een dag, is het slim om naar de actieradius van de auto te kijken. Of vind je topsnelheid, acceleratie, totale vermogen en koppel belangrijker? Uiteraard houd je altijd rekening met de grootte en de prijs van de auto. En hoe snel laadt je Mercedes met een laadkabel aan de laadpaal? Elk type heeft zijn eigen laadtijd en laadsnelheid.

Opladen gaat niet overal even snel

Voor laadpalen geldt hetzelfde als voor elektrische auto’s: hoe meer vermogen, des te sneller. Maar je kiest daarmee ook voor een hogere prijs. De oplaadtijd van jouw Mercedes hangt nauw samen met de accugrootte, oftewel de actieradius. En met het vermogen waarmee je oplaadt. Kijk maar naar dit voorbeeld voor een Mercedes C350E:

VermogenTijdType
2.3 kW2u45mRegulier stopcontact
3.7 kW1u45m1-fase, 16A
7.4 kW1u45m1-fase, 32A
11 kW1u45m3-fase, 16A
22 kW1u45m3-fase, 32A

Verschillende soorten Mercedes-laadpalen

Natuurlijk vraag je jezelf af wat de ideale laadpaal voor je Mercedes is. Daarbij is het belangrijk om te bepalen op welke locatie je het laadstation wilt installeren. Thuis is waarschijnlijk je eerste reactie, maar dat levert soms complicaties op, bijvoorbeeld als je geen oprit hebt. In dat geval kun je ook kiezen voor een zakelijke laadpaal. Of misschien wil je liever een openbare laadpaal voor het maatschappelijke nut. De specificaties en investeringen verschillen per laadpaal. Je Mercedes wordt sowieso perfect opgeladen dankzij een laadpaal van Lanova. We vertellen je graag meer over de verschillende keuzes.

De eerste interactieve laadpaal voor thuis

Jouw Mercedes opladen aan de eerste laadpaal ter wereld die voorzien is van kunstmatige intelligentie? Dat kan! Onze Lanova Home Advanced herkent namelijk je laadgewoonten en de laadpaal speelt hierop in. Maar er zit nog meer toekomstmuziek in: dankzij zijn 22kW laadvermogen kun je na deze Mercedes prima elke andere elektrische auto opladen.

Zakelijk je Mercedes opladen

Er zijn steeds meer bedrijven waar meerdere elektrische auto’s tot het wagenpark behoren. Of waar de medewerkers privé elektrisch rijden. Speciaal voor deze groep hebben we laadpalen waarbij meerdere mensen tegelijk hun laadkabel kunnen uitrollen. De zakelijke laadpalen in ons assortiment zijn de Lanova Business Premium en de Lanova Business Advanced. Je laadgedrag wordt door de Advanced automatisch herkend en hij voorspelt wanneer je weer instapt. Combineer dat met een stijlvol design én 24/7 online inzicht in je laadsessies, dan weet je welke voordelen je kiest.

Stimuleer elektrisch rijden met een openbare laadpaal

Natuurlijk is jouw Mercedes niet de enige elektrische auto in de omgeving. Wil je anderen ook verder helpen, dan kun je dit doen met een openbare laadpaal. Zo stimuleer je elektrisch rijden nog meer, want het netwerk van laadpunten wordt zo steeds groter. Wij hebben op dit gebied de Lanova Public Advanced voor je. Een robuuste laadpaal die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Net zo gebruiksvriendelijk, veilig en praktisch als alle andere Lanova laadpalen. De kunstmatige intelligentie van de Advanced maakt het nog weer net een stapje futuristischer. Welkom in de toekomst!

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld