Lucid laadpaal

header-after

Laadpaal Lucid

Lucid is nu zo’n typisch voorbeeld van een automerk dat specifiek is opgericht voor de productie van elektrische auto’s. Vanaf 2007 timmert het Amerikaanse bedrijf aan de weg. Eerst nog alleen aan accu’s, maar in 2014 verscheen het eerste prototype van de Lucid Air. Heb je interesse in deze nieuwkomer en wil je een goede laadpaal? Lucid auto’s kun je prima opladen dankzij Lanova. Bekijk de verschillende soorten uit ons assortiment en kies de beste laadpaal voor jouw situatie.

De elektrische auto’s van Lucid :

 • Lucid Air

Als je de Lucid Air wilt vergelijken met andere types van andere merken, dan zijn dit de specificaties die je op een rij moet zetten:

 • Actieradius
 • Vermogen
 • Koppel
 • Prijs
 • Grootte
 • Topsnelheid
 • Laadvermogen

Natuurlijk speelt de oplaadtijd ook een belangrijke rol. Je wilt immers graag weten hoeveel tijd het in beslag neemt om de accu van je elektrische Lucid weer op te laden tot 100%.

Vermogen in kilowatts

Het opladen van je elektrische Lucid heeft aan de ene kant te maken met het laadvermogen van je auto. Hoe hoger het laadvermogen is, des te sneller is accu weer helemaal vol te krijgen. Aan de andere kant is ook het vermogen van belang dat de laadpaal heeft. Hoe meer kilowatts er tegelijk naar je auto stromen, des te sneller is hij opgeladen. Voor een Lucid Air zien de laadtijden er als volgt uit:

VermogenTijdType
2.3 kW38u30mRegulier stopcontact
3.7 kW24u00m1-fase, 16A
7.4 kW12u00m1-fase, 32A
11 kW8u15m3-fase, 16A
22 kW8u15m3-fase, 32A

Welke Lucid laadpaal past bij jou?

Lanova heeft laadpalen voor drie soorten toepassingen:

 • Laadpalen voor thuis, zodat je altijd kunt laden op je (zonne)energie.
 • Zakelijke laadpalen, daarmee kun je op de zaak één of twee elektrische auto’s tegelijk opladen.
 • Openbare laadpalen, waarop elke elektrische auto kan opladen als jij hem niet gebruikt.

Een Lucid-laadpaal aan je huis

De meeste mensen willen graag een laadpaal op hun eigen oprit of aan de straatkant van hun huis. Logisch, want dan kan de accu van je Lucid opladen terwijl jij slaapt. Bij Lanova hebben we de Lanova Home Advanced voor thuis. Dit is de allereerste interactieve laadpaal in de hele wereld. Doordat hij leert van je laadgedrag stelt hij zich steeds beter in op jouw behoeften. Hij heeft een vermogen van 22 kW en kan dus jarenlang mee.

Bedrijfsmatig opladen met een dubbele laadpaal

Je ziet bij veel bedrijven al laadpalen staan, omdat zij hun medewerkers stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Bovendien is het voor klanten met een elektrische auto een mooie service om aan te bieden. Speciaal voor zakelijk opladen hebben we bij Lanova twee laadpalen ontwikkeld: de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced. Een groot voordeel van de Premium is dat het een dubbele laadpaal is. Er kunnen dus twee auto’s tegelijk opgeladen worden aan deze modellen. Lekker efficiënt!

Deel je plek met een openbare laadpaal

Voel je jezelf onderdeel van de elektrische autocommunity en wil je daaraan actief bijdragen? Dan kun je kiezen voor een openbare laadpaal. Als je Lucid opgeladen is, of je bent er zelf niet, kan deze worden gebruikt door andere elektrische rijders. Zij kunnen hun auto koppelen aan de Lanova Public Advanced. Dit model is betrouwbaar in weer en wind, iedere gebruiker kan ermee overweg en natuurlijk is de laadpaal stootvast. Precies zoals jij het graag ziet.

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld