Chevrolet laadpaal

header-after

Laadpaal Chevrolet

 

Wist je dat Chevrolet één van de pioniers was op het gebied van elektrische auto’s? Dat zou je misschien niet verwachten van een Amerikaans merk uit het land van de brandstof slurpende wagens, maar toch is het zo. Al halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw produceerde de fabrikant elektrische auto’s die aan een laadpaal moesten opladen. Inmiddels is ook de rest van de wereld toe aan elektrisch rijden. Maar voor Chevrolet blijven onze laadpalen een warm plekje houden in hun hart. Welke Lanova-laadpaal je ook kiest: elk type kan er moeiteloos mee opladen.

Vergelijk op basis van objectieve criteria

Tja, welke elektrische auto moet je nu kiezen? Het aanbod wordt immers steeds groter. Wordt het een Chevrolet, zoals de Chevrolet Volt, of toch een ander merk? Deze objectieve criteria helpen je verder in je zoektocht:

  • Actieradius
  • Topsnelheid
  • Prijs
  • Grootte
  • Koppel
  • Vermogen

Misschien vraag je jezelf af of de oplaadtijd niet ook in deze rij hoort. Goed punt, want dit specifieke punt geeft heel goed aan hoeveel tijd je kwijt bent met een oplaadbeurt. Probeer dan ook vooraf uit te vinden hoelang het duurt voor de accu van je Chevrolet 100% is opgeladen aan de laadpaal.

Het laadvermogen is het uitgangspunt

De ene laadmethode is de andere niet. Net zoals de ene laadpaal meer vermogen heeft dan de andere. Daarom is het goed om te weten dat het vermogen waarmee je laadt en het vermogen dat je auto maximaal aankan bepaalt hoe snel de accu is opgeladen. Wil je bijvoorbeeld een Chevrolet Volt opladen, dan ziet dat er als volgt uit bij verschillende vermogens:

VermogenTijdType
2.3 kW4u50mRegulier stopcontact
3.7 kW3u00m1-fase, 16A
7.4 kW3u00m1-fase, 32A
11 kW3u00m3-fase, 16A
22 kW3u00m3-fase, 32A

Een laadpaal voor elke situatie

Wil je het liefst thuis je Chevrolet aan de laadpaal zetten? Of maak je er zakelijke onkosten van en installeer je een laadstation op het bedrijf? Je kunt er ook voor kiezen om een openbare laadpaal te installeren, zodat andere rijders ook de accu van hun elektrische auto hier kunnen opladen. De keuze is helemaal aan jou. Wij hebben voor elke situatie de juiste laadpaal.

Slim opladen bij je eigen huis

Het ideale scenario voor de meeste van onze klanten is een laadpaal thuis. Je Chevrolet koppel je dan gewoon aan voordat je gaat slapen en als je ’s ochtends weer weg gaat, is de accu vol. Om dit scenario waar te maken, hebben we de Lanova Home Advanced voor je. Hier zijn we heel trots op, want als eerste van de wereld zijn we bij Lanova erin geslaagd om een interactieve thuislaadpaal te ontwikkelen. Hij leert van je laadgedrag en heeft een vermogen van maar liefst 22 kW. Oftewel: hier kun je nog jaren mee vooruit!

Zakelijk opladen? Geen probleem!

Of je nu een zakelijke laadpas hebt waarmee je bedrijf alle stroomkosten vergoedt of niet: van een laadpaal op de zaak worden heel veel mensen blij. Ten eerste jij, omdat je jouw Chevrolet aan de laadpaal kunt zetten terwijl je werkt. Ten tweede je collega’s die ook elektrisch rijden en ten derde klanten die graag van de extra service gebruikmaken. Onze Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced bieden je de mogelijkheid om twee elektrische auto’s tegelijkertijd op te laden.

Openbaar opladen voor iedereen

Alle eigenaren van een elektrische auto kunnen bij een openbare laadpaal opladen. Wil je graag zo’n type laten installeren? Dan hebben wij de Lanova Public Advanced voor je. Perfect bestand tegen elk weertype en tegen stoten, terwijl hij uiterst gebruiksvriendelijk is en volop laadvermogen biedt. Wat wil je nog meer?

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld