0880110301
Lanova Laadpalen

Zonnepanelen en een laadpaal, hoe voordelig is het écht?

Samenwerken

Heb jij zonnepanelen of ben je van plan om ze aan te schaffen? En je hebt al een elektrische auto? Dan vertellen wij je wat je kunt besparen én hoe onze laadstations samenwerken met zonnepanelen!

Dynamic Load Balancing

De meeste Lanova laadstations zijn optioneel verkrijgbaar met het Load Guard systeem dat samenwerkt met de zonnepanelen. De Load Guard zorgt er voor dat  het laadvermogen van het laadstation zich automatisch aanpast op alle andere verbruikers binnen uw woning of bedrijfspand. En dus ook de zonnepanelen! Wanneer het Load Guard systeem detecteert dat er overcapaciteit van stroom is in het systeem is, zorgt het systeem ervoor dat de stroom naar de auto gaat.

Hoe het werkt

Nadat het laadstation is geïnstalleerd wordt de Load Guard in uw meterkast geplaatst. De Load Guard is verbonden met het laadstation door middel van een UTP-kabel (internetkabel). Via de kabel wordt er gecommuniceerd tussen laadstation het Load Guard systeem. Vervolgens communiceert de Load Guard weer met de andere verbruikers binnen het gebouw.

Is het dan echt zo voordelig?

Besparen met zonnepanelen. Het klinkt mooi, maar hoe zit het nou écht? Wij geven een voorbeeld. Je hebt 3400 Wp zonnepanelen op je dak, iets dat je €5.800 heeft gekost. Deze panelen wekken ongeveer 3000 kWh per jaar (90% van de capaciteit in wattpiek) op. Als je die  hoeveelheid stroom had moeten afnemen had je dit €690 gekost (€0,23 per kWh).
De investering verdien je dus in iets minder dan 8.5 jaar terug.

De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 20 jaar. Na 20 jaar heb je dus ongeveer 60.000 kWh aan stroom opgewekt uit de zon voor €5.800. Nog steeds uitgaande van €0,23 per kWh had dit je zonder de zonnepanelen €13.800 gekost.
Een besparing van €8.000 over een periode van 20 jaar, wat neerkomt op een gemiddelde besparing van €400 per jaar.

Besparing per kilometer

Een elektrische auto verbruikt momenteel ongeveer 15 kWh aan stroom per 100 kilometer en de gemiddelde bestuurder rijdt 15.000 kilometer per jaar. In totaal verbruikt een elektrische auto dus ongeveer 2.250 kWh per jaar.

Betaal je dit via je elektriciteitsnet thuis? Dan kost dit je €517,50 per jaar. Gezien je omgerekend een besparing van €400 per jaar realiseert met je zonnepanelen kost het rijden van je auto in feite dus €117,50 per jaar.

Rijd je 15.000 kilometer per jaar op benzine? Dan kost je dit ongeveer €1.450 per jaar uitgaande van een gemiddelde verbruik van 1 op 17 en een literprijs van €1,65.
Van dat wat je uitgeeft aan één jaar benzine rijden kan je een laadpaal aanschaffen om vervolgens ruim €1.300 per jaar te besparen.

Meer informatie over een elektrische laadpaal aan huis? Neem dan gerust contact met ons op! 

Voordelig rijden doe je elektrisch

Aan de hand van bovenstaande kunnen we dus wel concluderen dat elektrisch rijden in combinatie met de investering in zonnepanelen wel degelijk de moeite waard is.

Je gaat niet alleen voordeliger rijden maar bent ook nog eens groen bezig!

Vraag hier jouw offerte aan

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.