De aanschaf maar ook de installatie van een laadpaal brengen kosten met zich mee. Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze kosten beperkt worden tot alleen het noodzakelijke? Accountmanager Joost geeft je een paar handige tips!
Als je de juiste laadpaal voor bij jou thuis of bij je bedrijf hebt gevonden kan het veilig laden van je elektrische auto(s) bijna beginnen. Alleen de installatie moet nog gebeuren. Waar sommige mensen zich op verkijken zijn de kosten die een installatie met zich mee kan brengen. Er zijn een aantal manieren om deze kosten wat meer in de hand te houden:
Vooraf sturen we je altijd een schouwingsformulier waarin je ons een duidelijk een beeld van de situatie geeft. Bijvoorbeeld hoe de meterkast er uit ziet, wat de afstand is tot de plaats van de laadpaal en of er veel graaf- en straatwerk aan te pas komt.
Vul je dit formulier volledig in compleet met foto’s? Dan voorkom je eventuele verrassingen (en dus mogelijke kosten) achteraf.
De exacte locatie van je laadpaal bepalen? Kies een plek zo dicht mogelijk bij de meterkast! Dit kan onnodig graaf- en straatwerk voorkomen. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met hoe elektrische auto geparkeerd gaat worden en of het dan nog praktisch is.
Is er een afstand te overbruggen van de meterkast naar de plek van de laadpaal? Om de installatiekosten te beperken kan je er voor kiezen om zelf de kabel alvast op de juiste plek te leggen. De laadpaal heeft een voedingskabel (stroom) en een ethernetkabel (internet) nodig.
Welke opties zijn nodig om veilig te kunnen laden nu én in de toekomst? En draagt een slimme laadpaal daar in jouw situatie aan bij?
Wanneer je de laadpaal alleen privé gebruikt is verrekenen van de laadsessies meestal niet noodzakelijk. Gebruik je de laadpaal (ook) zakelijk? Dan is het automatisch verrekenen van de laadsessies wel zo handig.
Ook bestaat de veel gekozen optie voor Dynamic Load Balancing. Deze slimme optie zorgt er voor dat het beschikbare vermogen in de meterkast verdeeld wordt tussen de laadpaal en de apparaten die op dat moment energie vragen. Door deze efficiënte verdeling kan je veiliger laden en voorkom je dat de stoppen in de meterkast doorslaan als er een onverwacht hoge piek ontstaat.
Je gaat de laadpaal als het goed is dagelijks gebruiken. Gebruiksgemak is daarom iets wat je bij de installatie van je laadpaal zeker als uitgangspunt zou moeten nemen:
Een laadpaal met een vaste laadkabel heeft veel gemak. Je bent geen tijd kwijt aan het pakken en opruimen van je losse laadkabel, maar hij hangt altijd voor je klaar! Met een magneet hang je hem snel en altijd op de juiste plek terug. Een vaste laadkabel kan je dus zeker tijd besparen!
Is de afstand van de laadpaal naar je auto langer dan 5 meter? Dan is een losse lange laadkabel van 8 meter een goed alternatief. Kies in dat geval een laadpaal zónder vaste kabel en schaf een extra lange laadkabel aan.
Iedere situatie zowel voor thuisladen als zakelijk laden is anders. Daarom hechten wij veel waarde aan een persoonlijke en goede voorbereiding. Een eerlijk advies gaat je er zeker bij helpen om jouw ideale laadoplossing te vinden zonder dat je daar onnodig extra kosten voor maakt.
Benieuwd naar de kosten van jouw laadpaal én installatie?
Neem contact met mij op!
Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!