0880110301
Lanova Laadpalen

Zakelijk laden: Hoe maak je de juiste keuze?

Jouw ideale laadoplossing

Laadpalen voor zakelijk gebruik, we zien ze steeds meer. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus hoe weet je met welke laadoplossing je de juiste keuze maakt voor jouw bedrijf?
Om de antwoorden te vinden doorlopen we een aantal stappen die je bij dé laadoplossing voor jouw bedrijf brengen.

Oriëntatie

Je bedrijf voorbereiden op de toekomst is altijd een goed idee. Veel organisaties hebben inmiddels al een deels of volledig geëlektrificeerd wagenpark. Maar zelfs als dat nog niet aan de orde is gaat een laadpaal voor de deur zeker van meerwaarde zijn. Ook voor bezoekers is het steeds vaker van belang dat ze kunnen opladen.

Maar waar moet je nou op letten in de zoektocht naar de meest passende laadoplossing voor jouw bedrijf?

 1. Hoe worden de voertuigen ingezet?
 2. Hoe snel gaan ze weer de weg op?
 3. Hoeveel moeten er tegelijk kunnen laden?
 4. Moet er verrekening plaatsvinden?
 5. Is de laadoplossing toekomstbesteding?
 6. Past het design bij de ‘look and feel’ van je bedrijf?

Sector

De sector waarin je werkzaam bent zegt veel over de laadbehoefte van jouw bedrijf. Worden de elektrische  auto’s, bussen en vrachtwagens continu ingezet voor bijvoorbeeld transport of service? Dan kosten voertuigen die stil staan geld. Zo snel mogelijk weer een volle accu hebben is dus van groot belang. Installatiebedrijven, transport en groothandel kiezen dan dus ook vaak voor een snellader (tot 300kW). Een snellader kan, afhankelijk van de accucapaciteit, er al voor zorgen dat je binnen 20 minuten weer met een volle accu de weg op kunt!

Aantal laadpunten

Ook dit is afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent, maar ook zeker van de grootte van je bedrijf en het aantal elektrische voertuigen. Aan de hand van deze gegevens kan je vaak al een redelijke inschatting maken van het aantal laadstations dat bij jouw bedrijf geplaatst moet worden.

Beoogde groei van je bedrijf én de opmars van elektrisch rijden in het algemeen zijn ook nog twee belangrijke factoren om mee te nemen in je overweging.

Verrekening

Mag iedereen gewoon volgens een ‘plug and charge’ principe laden? Of moet er registratie per voertuig of gebruiker plaatsvinden? Het antwoord op deze vraag is ook het antwoord op of verrekening wenselijk is.

Vaak worden slimme laadstations ook bij huisadressen van medewerkers die elektrisch rijden geplaatst waar verrekening veelal wenselijk is. Een toegankelijk backoffice systeem kan veel werk uit handen nemen en zorgen voor de volledige verrekening van stroom- en laadkosten.

Design

Het uiterlijk van laadpalen gaat steeds een belangrijkere rol spelen. Past een strak en minimalistisch design bij jouw gevel? Of ga je liever voor een laadstation in de huisstijl kleuren van jouw bedrijf?

Lanova biedt verschillende opties:

 • Enkel laadstation, paal- of wandmontage
 • Dubbel laadstation, paal- of wandmontage
 • Laadzuil
 • Snellader

Advanced Laadstation

Het Lanova Business Advanced laadstation is de absolute favoriet. De vele slimme opties en de strakke en robuuste behuizing maken deze lader erg populair.

Meerdere laadstations plaatsen? Het Business Advanced laadstation leent zich er goed voor om naast enkele installatie ook als duo te plaatsen. Zo hoeft er maar één paal geplaatst te worden waar we twee laadstations op aansluiten. Dankzij de slimme technologie is de Lanova Business Advanced ook zeer geschikt om te clusteren in grotere laadpleinen.

Lanova bedrijfspand laadpaal

Premium Duo laden Lanova

Premium Laadstation

Eén laadstation, twee oplaadpunten. Een ideale zakelijke laadoplossing. Wat dit laadstation uniek maakt is de mogelijkheid om hem te laten maken in je eigen huisstijl. De Lanova Business Premium leent zich voor zowel paal- als wandmontage. Kortom: een laadstation waar je alle kanten mee op kunt!

Laadzuil

Een laadzuil leent zich perfect voor het uitdragen van jouw merk. De Lanova Public Advanced laadzuil kan volledig bedrukt worden in iedere gewenste kleur en belettering. Een mooie dubbelfunctie dus: het faciliteren van elektrische mobiliteit én een reclamebord voor de deur!

Ook de laadzuil beschikt over twee aansluitingen die beide kunnen laden met een vermogen van 22kW.

Snellader

Een razendsnelle lader die modulair op te bouwen is tot wel 300kW en ook nog eens geplaatst wordt in een compacte behuizing. Sneller en strakker kan het niet! Ook de Lanova Snellader kan volledig in eigen huisstijl worden geleverd.

Voor nu voldoende aan 150kW? Geen probleem, deze snellader is te ‘upgraden’ met powerstacks van 75kW per stuk.

Welke rol speelt Lanova

Van eerlijk advies tot vakkundige installatie op een transparantie manier. Dat is waar Lanova voor staat. Van een laadpaal aan huis tot laadpleinen en snelladers, samen met onze installatiepartners kunnen we er voor zorgen dat uw laadstation(s) binnen twee weken werkend voor de deur staan.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.