0880110301
Lanova Laadpalen

Waarom technische voorbereiding laadstation?

Goede voorbereiding

Vrijwel alle laadstations die bij Lanova de deur uit gaan worden vooraf geprogrammeerd volgens de wensen van de gebruiker. Maar waarom kies je voor een vooraf ingesteld laadstation? En is het eigenlijk wel nodig?

Wat is vooraf programmeren precies?

Wanneer je kiest voor een vooraf geprogrammeerd laadstation dan wil dat zeggen dat de technische voorbereidingen in ons magazijn gedaan worden. Dit voorkomt verrassingen tijdens de installatie en extra werk achteraf. Zo weet je altijd zeker dat het laadstation is afgesteld op jouw wensen en het laadvermogen van je auto.

Bij het instellen van een laadstation komen de volgende punten aan bod:

 • Voorbereiden op verrekening
 • Gewenste manier van laden
 • Afstellen op het juiste laadvermogen
 • Koppelen van Load balancing
 • Inzichtelijk maken laadsessies
 • Personaliseren (visueel)

Verrekening

Het verrekenen van laadsessies is vaak van toepassing bij zakelijk laadstations (ook wel bij medewerkers thuis). Lanova’s technische specialisten koppelen het laadstation vooraf aan een backend systeem dat op de achtergrond zorgt voor automatische verrekening van alle laadsessies.

Gewenste manier van laden

Hoe je het beste kan gaan laden ligt vaak aan de locatie van de laadpaal. Staat hij op je eigen oprit? Dan is ‘plug and charge’ de meest gekozen optie. Voor een meer publieke locatie is ontgrendeling met een pincode of pasje aan te raden. Wanneer dit vooraf ingesteld is heb je er na installatie geen omkijken meer naar.

Laadvermogen

Het laadvermogen van de elektrische auto’s ligt op dit moment tussen de 3,7 en 22kW. Alle Lanova Laadstations zijn in staat op een laadvermogen van 22kW te leveren. Als dit niet wenselijk is stellen we het laadstation op een lager laadvermogen in.

In de toekomst meer laadvermogen nodig? Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe EV komt? Laat het ons weten en met een paar drukken op de knop regelen we dit vanaf afstand opnieuw voor je in!

Load balancing

Dynamisch laden? Het slimme Load balancing zorgt continu voor de meest efficiënte manier van inzetten van de stroomvoorziening in jouw huis of bedrijfspand. Door te zien hoe veel vraag er, los van de laadpaal, op dat moment naar elektriciteit is past de Load balancing het laadvermogen per moment aan.

Dit is niet alleen een efficiënte keuze, het is ook een slimme keuze voor je portemonnee omdat het voorkomt dat je een hoger vastrecht gaat betalen.

Inzicht in laadsessies

Altijd inzicht in je laadsessies? Dat kan! Door het laadstation vooraf te koppelen aan jouw IP-adres zijn je laadsessies altijd in te zien vanaf een webbrowser.

Personaliseren

Maak je laadstation helemaal af met je logo of een welkomstekst in beeld op je display. Ook dit stellen we eenvoudig vooraf voor je in.

Waarom je laadstation laten programmeren?

Een slim laadstation moet eigenlijk altijd vooraf worden ingesteld zodat al deze opties optimaal kunnen worden benut:

 • Verrekening
 • Load balancing
 • Inzicht in laadsessies

Waanneer je een laadstation aanschaft voor (ook) zakelijk gebruik adviseren we in alle gevallen om je laadstation vooraf te laten programmeren.

Wanneer kies je niet voor een geprogrammeerd laadstation?

Ga je alleen thuisladen zonder verrekening? Dan heb je mogelijk al voldoende aan het meest eenvoudige laadstation Home Advanced Lite. Dit laadstation heeft geen ‘slimme’ extra’s om vooraf in te stellen. Wel is het goed om rekening te houden met het laadvermogen. Het is veilig en verstandig om het laadvermogen vooraf juist af te stellen op het laadvermogen van uw auto én de capaciteit van uw meterkast.

Vooraf programmeren is niet verplicht, maar wel aan te raden. Zo voorkom je verrassingen achteraf en eventuele wachttijd op een technische specialist na afloop van installatie.

 

Ontdek jouw ideale laadstation voor thuis

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.