0880110301

Waar moet ik op letten van de aanschaf van een laadpaal?

Waar let je nou eigenlijk op?

Bij Lanova Laadpalen helpen wij je om de laadpaal te kiezen die het beste bij jouw wensen past, nu en in de toekomst.

Bij het aanschaffen van een laadpaal let je op de volgende aspecten.

  1. Laadvermogen van het voertuig
  2. Installatie mogelijkheden
  3. Laden middels zonnepanelen

Laadvermogen van het voertuig

Het belangrijkste van een laadpaal is dat het opladen van de auto zo snel en efficiënt mogelijk gebeurd. Vandaar dat het belangrijk is dat dat er wordt gekeken naar het laadvermogen van het voertuig. Het laadvermogen verschilt per voertuig. Er zijn vier verschillende standaard laadvermogens:

  • 3,7kW
  • 7,4kW
  • 11kW
  • 22kW

Zo heeft een PHEV een laadvermogen van 3,7kW (bijvoorbeeld Mitsubishi Outlander) en een EV heeft een laadvermogen van 7,4kW tot 22kW. Een Nissan Leaf laadt bijvoorbeeld met 7,4kW, een Audi e-Tron met 11kW en een Tesla Model S met 22kW.
Het laadvermogen van het voertuig is bepalend voor de laadtijd. Echter is het niet aan te raden om een laadpaal aan te schaffen naar het laadvermogen van de EV indien dit bijvoorbeeld gaat om een EV met een laadvermogen van 3,7, 7,4 of 11 kW.

Waarom is het niet aan te raden om een laadpaal aan te schaffen met een laadvermogen lager dan 22kW? Indien er een (PH)EV aangeschaft is met een laadvermogen van 3,7 of 7,4 kW en deze in de toekomst vervangen wordt door een voertuig dat kan laden met een vermogen van 11 of 22 kW dan zal de laadtijd aanzienlijk langer zijn op het laadstation van 3,7 of 7,4 kW. Wij raden dan ook aan een laadpaal met een laadvermogen van 22kW aan te schaffen. Alle laadstations van Lanova zijn eenvoudig middels de software in te stellen op ieder gewenst laadvermogen. Op deze manier is uw laadpaal altijd klaar voor de toekomst!

Meer over het laadvermogen van een EV

Installatie

Ten tweede is de installatie een belangrijk punt bij het aanschaffen van een laadstation. Niet iedere meterkast is geschikt om een EV op het hoogste laadvermogen te kunnen laden. Wij adviseren dan ook om de installatie geschikt te maken voor de toekomst, dit houdt in voorbereiden op 3 fasen. Daarbij is het van belang dat de juiste kabels gebruikt worden en er een verzwaarde groep in de meterkast wordt geplaatst. Deze handelingen verschillen weinig van de handelingen die nodig zijn voor de installatie van een 3,7 of 7,4kW laadpaal en zorgen er voor dat er geen aanpassingen meer nodig zijn nu, of in de toekomst.

Laden middels zonnepanelen

Hoe mooi is het als uw (PH)EV kan worden opgeladen middels uw eigen groene stroom?
De laadstations van Lanova zijn standaard voorbereid op het voorrang geven aan groene stroom ten opzichte van grijze stroom. In combinatie met ons geavanceerde ‘Load Guard’ kan het laadstation direct voorrang geven aan bijvoorbeeld uw zonnepanelen.

Laden middels zonnepanelen

Zelf een laadstation aanschaffen?

Wilt u zelf een laadpaal kopen? Zoals u leest zijn er veel mogelijkheden en zijn er een aantal technische aspecten om vooraf over na te denken. Wel zo prettig als een expert daarin vrijblijvend met u mee kan denken toch? Daarom zijn wij bij Lanova dagelijks bereikbaar om uw vragen te beantwoorden! info@lanovalaadpalen.nl 088 -0110301

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.