0880110301
Lanova Laadpalen

Voorverwarmen met app voorkomt EV-autoproblemen

Wintertips voor de elektrische autorijder

Autoruiten krabben en glibberen op het wegdek, herkenbaar voor de tijd van het jaar. Elektrische autorijders hebben te maken met meer uitdagingen, veroorzaakt door de vrieskou. Lees hier tips in het voorkomen van problemen.

Tip 1: Auto voorverwarmen

Elektrische auto’s kunnen als ze nog verbonden zijn met de laadpaal, de auto voorverwarmen. Dit kan via de app van de auto worden aangezet. U rijdt dan weg met een volle accu en zit lekker warm in de auto!

Tip 2: Gebruik stoelverwarming

Wil je een lange afstand rijden in een warme auto? Gebruik dan de stoelverwarming, in plaats van de volledige autoverwarming. Hiermee bespaar je tot 25% van de accu.

Tip 3: Vastgevroren laadkabel

Probeer de auto zoveel mogelijk binnen te parkeren. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de stekkeraansluiting van de auto droog is. Trek niet aan een stekker die mogelijk is vastgevroren, dan trek je de stekker of het koppelpunt kapot. Wanneer je de auto laat voorverwarmen, zal de stekker mee ontdooien en kun je zonder moeite de laadkabel loskoppelen en aan het laadstation hangen.

Tip 4: Actieradius vergroten

In de winter neemt de actieradius van een elektrische auto sterk af, minder kilometers dus. Dit komt omdat de accu’s in elektrische auto’s bij lage temperaturen minder energie opslaan. Voor een zo groot mogelijke actieradius, gebruik je zo min mogelijk elektronica tijdens het rijden.

 

Meer weten over geschikte laadoplossingen?

Klik hier.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.