0880110301
Lanova Laadpalen

Verzekering Laadpaal

Is mijn laadpaal verzekerd?

Wanneer je een elektrische auto aangeschaft hebt, is een eigen laadpaal geen overbodige luxe. Je hebt altijd de zekerheid dat er plek is om de auto op de laden. Die zekerheid zoek je ook in het verzekeren van de investering. Want als je laadpaal wordt gestolen, of iemand brengt schade aan, dan wil je er wel gerust op zijn dat je dit vergoedt krijgt.

Laadpaal bij je woonhuis

Het is handig om te weten dat de laadpaal vaak standaard gedekt wordt via je opstalverzekering. Dit betekent dat de verzekering dekking geeft voor schade aan alle zaken die verbonden zijn met de opstal.

Laadpaal bij je appartement

Als er een laadpaal gevestigd is op het terrein bij je koopappartement, is de kans groot dat de laadpaal verzekerd is. Dit valt onder je inboedelverzekering met de dekking eigenaarsbelang.

VvE zorgt voor een opstalverzekering wanneer je een appartement hebt. Het kan zijn dat als je een laadpaal hebt aangeschaft, de dekking niet toereikend zijn. Het eigenaarsbelang is een aanvullende dekking op je inboedelverzekering, waarmee je je extra verzekert.

Vaste laadpaal bij een huurwoning

Je kunt de laadpaal vaak (mee)verzekeren op je inboedelverzekering als huurdersbelang. Verzekeraars hebben een standaardbelang meeverzekerd aan huurdersbelang.

Mobiele laadpaal

Dit wordt gezien als accessoire van je auto, dus dit valt onder je inboedelverzekering. Wanneer de laadpaal schade heeft of is gestolen dekt je inboedelverzekering dit tot een bepaald bedrag (verschilt per verzekeraar). Wordt de lader uit de auto gestolen dan is er een beperkte dekking vanuit je inboedelverzekering.

Wil je zelf een laadpaal aanschaffen maar heb je nog vragen?

 

Uiteraard staan onze adviseurs voor je klaar om mogelijkheden voor jouw specifieke wens en situatie te onderzoeken.

 

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.