0880110301
Lanova Laadpalen

Vechten voor een laadpaal

Groei niet parallel

Het aantal elektrische auto’s in ons land is enorm gegroeid. Het aantal laadpalen ook, maar niet parallel. Niet iedereen met een elektrische auto in zijn bezit heeft een eigen oprit, dus zal er gebruik worden gemaakt van een openbare laadpaal. Ondanks dat er in Nederland al veel openbare laadpalen zijn, wordt het steeds meer ‘vechten’ voor een laadplek. Het aantal elektrische auto’s groeit simpelweg harder dan het aantal laadstations.

Onderzoek toont aan

Uit onderzoek van Independer op basis van de gegevens vanuit het RDW en RVO blijkt dat in het begin van 2021 gemiddeld per laadpunt 4,6 elektrische auto’s zijn. In 2019 was dat nog 2,2 auto’s per laadpunt.

 

Oplossing

Op de lange termijn kan dit een probleem worden. Daarom komt de overheid met verschillende maatregelen om verdere scheefgroei te voorkomen.

De overheid stimuleert grote steden al door zero-emissie zones in te stellen. Een zero-emissie zone kan alleen worden gerealiseerd als de laadinfrastructuur in een gemeente groeit. Voor 2025 moeten er minimaal 30 steden een zero-emissie zone hebben ingesteld.

Ook bedrijven worden gefaciliteerd in het bijdragen aan een betere laadinfrastructuur. De wetgeving voor bedrijven is veranderd en sinds maart 2020 is het verplicht om bij nieuwe gebouwen per 10 parkeerplaatsen een laadstation te hebben. Hierdoor wordt de emissievrije toekomst gestimuleerd en zullen er ook meer laadpalen beschikbaar zijn voor elektrische rijders. Lees meer over de voordelen van een laadpaal bij jouw bedrijf.

Wat kan je doen?

Benieuwd naar wat jij kunt bijdragen aan de verbetering van een goede balans tussen auto’s en laadstations? Of wil je meer informatie over een laadpaal aan huis? Wij adviseren je er graag over!

Meer lezen over laadinfrastructuur

 

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.