0880110301
Lanova Laadpalen

Teckentrup opent haar deuren!

Wat is nou eigenlijk de ervaring van onze zakelijke klanten met onze service en producten? Ik ben benieuwd en reed afgelopen week richting Haaksbergen om dat eens in de praktijk te ervaren. – Fleur

 

 

Voorstellen; wie zit er tegenover mij?

Ik ben Laurens de Boer en ben de directeur van Teckentrup B.V. te Haaksbergen. Wij verzorgen als dochteronderming van onze Duitse moeder Teckentrup GmbH de verkoop en montage van al onze producten in Nederland en België. Hierbij moet je denken aan stalen brand-, inbraakwerende en universele loopdeuren, woningbouw garagedeuren en industriële rol- vouw, en sectionaaldeuren. Zelf ben ik ook woonachtig in Haaksbergen.

Kan je meer vertellen over Teckentrup?

Teckentrup is van oorsprong een Duits familiebedrijf opgericht in 1932. Teckentrup is actief in heel Europa en heeft ongeveer 900 medewerkers in dienst. In de volgende landen zijn wij gevestigd: Nederland (België), Zweden (Scandinavië), Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Tsjechië, Zuid-Afrika, Oostenrijk en Duitsland natuurlijk. In Duitsland hebben we twee fabrieken waar al onze producten worden gefabriceerd, te weten in Verl (hoofdvestiging) en in Zörbig,.

In Nederland houden wij ons dus bezig met de verkoop en montage van onze producten. In 2015 hebben we ons nieuw pand in Haaksbergen betrokken.

Is jullie eigen wagenpark al (deels) elektrisch of hebben jullie laadvoorzieningen geplaatst vanuit serviceoogpunt voor bezoekers?

We zijn op een goed moment ingestapt met elektrische auto’s. Vorig jaar december moest ons wagenpark worden vervangen. Er is toen bewust gekozen voor elektrische auto’s, voornamelijk vanuit maatschappelijk oogpunt. Bijkomend voordeel was dat niet veel later de brandstofprijzen zijn geëxplodeerd, waardoor het ook economisch een slimme beslissing is geweest!

Onze montagebussen zijn nog niet elektrisch; dit werkt voor ons nog niet, omdat we landelijk opereren. Ook als er een aanhanger mee moet is de actieradius nog te beperkt. In de komende 5 jaar gaat dit waarschijnlijk wel veranderen, waardoor we dan ook in staat zullen zijn om onze huidige bussen om te ruilen tegen de elektrische variant.

Onze laadvoorzieningen zijn er zowel voor de medewerkers als voor service richting onze klanten en bezoekers.

Speelt duurzaamheid een grote rol binnen jullie bedrijf?

Al jaren streeft Teckentrup naar verduurzaming in haar productieprocessen. Wij als dochteronderneming konden en wilden hier natuurlijk niet in achterblijven. Om op een verantwoorde manier aan al die vraag naar extra elektriciteit te voldoen en van het gas af te komen, iets dat ook gestimuleerd wordt door de overheid, zijn enkele weken geleden 104 zonnepanelen geplaatst. Het systeem levert ca. 32.250 kWh, waarmee het elektragebruik voor zowel het pand als de auto’s voor het grootste gedeelte wordt gecompenseerd.

Alle verlichting in ons bedrijf is al enige tijd geleden vervangen door LED-varianten, uitgevoerd met speciale lichtsensoren, waardoor de verlichting automatisch feller of zachter gaat branden, al naar gelang de vraag, alles volautomatisch. Een duurzame oplossing zodat er niet onnodig stroom wordt verbruikt of dat de medewerkers vergeten het licht uit te doen. Hierdoor hebben we een aanzienlijk lager energieverbruik gerealiseerd.

Maar dat is niet alles. Vanzelfsprekend moesten er ook laadpalen komen. We werken bij voorkeur altijd met lokale ondernemers en kwamen in contact met Lanova Laadpalen, een Twentse jonge onderneming uit de buurt. Lanova biedt erg fraaie laadpalen aan met een strak design. Wij hebben ze bij ons bedrijfspand, maar ook thuis bij de medewerkers laten plaatsen.

Voor welk type laadstation hebben jullie gekozen en waarom?

Wij hebben gekozen voor de Duo Business Advanced. Een dubbele socket, deze moet toekomstbestendig zijn. Nu we de zonnepanelen hebben, moeten die natuurlijk kunnen samenwerken met onze laadpalen.

De Business Advanced laadpalen hebben een strak design en zijn vervaardigd uit metaal, dus robuust en de kleur past perfect bij het pand. Het moet niet alleen functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Vergelijk het met een iPhone, daar zit ook niets te veel op. Thuis heb ik een wit laadstation tegen een witte wand. Dit ziet er niet alleen netjes uit, maar valt op de witte wand ook nauwelijks op.

Hoe is je ervaring met Lanova en zou je ons aanbevelen bij collega-ondernemers?

Ik heb jullie al meerdere malen aanbevolen! Over de samenwerking, de service en over de laadpaal zelf. Ik raad jullie zeker aan bij andere collega-ondernemers. ’s Avonds werkte een keer de laadpaal niet en ik heb toen gewoon met je collega Jan-Willem Voortman kunnen bellen en het probleem direct kunnen oplossen. Installateur Henk heeft alles keurig gemonteerd, iemand met een goede mentaliteit, die meedenkt en prettig is in de omgang.

Bedankt!

Laurens, hartelijk dank voor je gastvrijheid en openheid! We wensen jou en alle collega’s van Teckentrup veel veilige, groene kilometers toe.

Ben jij de volgende ondernemer die tevreden is over een zakelijk laadoplossing? Wij adviseren je graag!

Meer over zakelijke laadoplossingen

Of lees hier alles over een laadpaal aan huis!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.