0880110301
Lanova Laadpalen

Subsidies voor elektrische voertuigen in 2018

Subsidies voor elektrische voertuigen in 2018

Ook in 2018 bevorderen een groot aantal gemeenten elektrisch rijden door middel van verschillende subsidies en regelingen. Dit geldt voor zowel elektrische voertuigen als laadpunten.

In dit artikel zetten we de belangrijkste subsidies die in Nederland lokaal, regionaal en provinciaal verkrijgbaar zijn op een rij. De mogelijkheid bestaat dat er in uw gemeente subsidies en regelingen bestaan die niet in dit artikel vermeld worden. Voor actuele informatie over subsidies en regelingen binnen uw gemeente adviseren wij om contact op te nemen met uw gemeente.

Amsterdam

In onze hoofdstad Amsterdam is een subsidieregeling actief voor elektrische voertuigen.

De subsidiebedragen voor elektrische voertuigen in 2018 zijn:
Volledig elektrische, zakelijke, personenauto – € 5.000,-
Volledig elektrische bestelauto – € 5.000,-
Volledig elektrische taxi – € 5.000,-
Volledig elektrische vrachtauto of bus –  20 procent van de aanschafwaarde (tot max. € 40.000,-)

Daarnaast bestaat er een extra subsidieregeling van maar liefst € 5.500,- voor de aanschaf van een volledig nieuwe elektrische bestelauto voor ondernemers die minimaal 3 keer per week in de stad rijden. Deze extra subsidieregeling komt bovenop de bestaande subsidieregeling voor elektrische bestelauto’s. Indien u, als zakelijke rijder, voldoet aan alle voorwaarden bedraagt uw totale subsidie dus € 10.500,-. Als ondernemer ontvangt u voor maximaal twee nieuwe elektrische bestelauto’s subsidie.

Voor meer informatie: raadpleeg de website van de gemeente Amsterdam

Den Haag

Ondernemers in Den Haag kunnen tot 1 oktober 2018 profiteren van subsidie wanneer zij een volledig elektrische bestelauto aanschaffen. Een verschil ten opzichte van de subsidieregeling in Amsterdam is dat ook een tweedehands elektrische bestelauto valt onder deze regeling.

De subsidiebedragen voor elektrische voertuigen in 2018 zijn:
Volledig elektrische, zakelijke, personenauto – Nieuw – € 5.000,-
Volledig elektrische, zakelijke, personenauto – Tweedehands – € 3.000,-
Volledig elektrische bestelauto – Nieuw – € 5.000,-
Volledig elektrische bestelauto – Tweedehands – € 3.000,-

Het totale beschikbare subsidiebedrag in Den Haag bedraagt € 300.000,- . Voor meer informatie: raadpleeg de website van de gemeente Den Haag.

Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft een streefdoel ingesteld om, binnen een straal van 300 meter, altijd elektrische voertuigen te kunnen laden. De aanvraag en plaatsing van de nieuwe laadpaal wordt volledig gefinancierd door de gemeente Eindhoven. Voor iedereen die een laadpaal laat plaatsen op een openbare locatie is een laadpaal dus volledig gratis.

Voor meer informatie: raadpleeg de website van de gemeente Eindhoven.

Gouda

Niet alleen in de gemeente Eindhoven wordt elektrisch rijden gestimuleerd door gratis aanvragen en plaatsing van laadpunten, ook in de gemeente Gouda kunnen inwoners, bedrijven en instellingen een gratis openbare laadpaal aanvragen. De aanvraag en plaatsing van de nieuwe laadpaal wordt dus, evenals in de gemeente Eindhoven, volledig gefinancierd door de gemeente Gouda.

De Gemeente Gouda heeft een speciale website opgesteld voor meer informatie over het aanvragen van laadpunten. Meer weten? Klik dan hier.

Rotterdam

Inwoners van Rotterdam met oude, vervuilende personen- of bestelauto’s kunnen in aanmerking komen voor de subsidie sloop personen- en bestelauto’s. De sloopregeling is, in verband met het verder verbeteren van de luchtkwaliteit in Rotterdam, voor onbepaalde tijd verlengd. Als men in aanmerking komt voor de sloopregeling, dan levert de oude auto ten minste 1.000 euro op en dit kan oplopen tot 2.500 euro. Koopt men een 100 procent elektrische auto terug kan men daar een extra premie voor ontvangen.

Voor meer informatie: raadpleeg de website van de gemeente Rotterdam.

Zoetermeer

Evenals in de gemeentes Eindhoven en Gouda streeft ook de gemeente Zoetermeer er naar om inwoners en bezoekers van de stad te voorzien van openbare laadpunten om de 300 meter. De aanpak verschilt echter, zo geeft de gemeente ruim 150 locaties voor nieuwe laadpunten aan. Via een digitale kaart kunnen inwoners hun belangstelling van een openbaar laadpunt op een aangegeven locatie doorgeven. Op deze kaart ziet men bovendien in een oogopslag alle openbare laadpunten welke al geplaatst zijn en waar binnenkort een laadpunt geplaatst zal worden.

De kosten voor plaatsing zullen volledig worden gefinancierd door de gemeente. De plaatsing van de laadpunten gebeurt in 2018.

Voor meer informatie: raadpleeg de website van de gemeente Zoetermeer

Wilt u meer informatie over een passende laadoplossing voor thuisNeem dan gerust contact op met één van onze adviseurs!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.