0880110301

Subsidie voor particuliere koper van nieuwe óf gebruikte EV!

Subsidie voor particuliere koper van nieuwe óf gebruikte EV!

Dat een elektrische auto inmiddels gemeengoed is op de Nederlandse wegen is geen verrassing. Met een gunstig bijtellingstarief voor de zakelijke rijder is de keuze voor een stekkerauto snel gemaakt. Financiële voordelen voor particulieren moesten het tot op heden nog altijd ontgelden. Tot nu, blijkt uit recente berichtgeving! Over een aankoopsubsidie op een volledig elektrische auto voor de particulier wordt al een tijdje gesproken. In het klimaatakkoord werd al eerder geschreven over het stimuleren van de aanschaf door miljoenen te reserveren voor subsidies en publieke laadinfrastructuur.

4.000 euro voor nieuwe EV’s

Het lijkt nu dan toch echt te gebeuren. Een particuliere koper van een nieuwe elektrische auto kan vanaf 1 juli 2020 profiteren van € 4.000,- subsidie. Om aanspraak te maken op deze subsidie geldt wel een voorwaarde. De aanschaf subsidie geldt voor elektrische voertuigen met een prijs van maximaal € 45.000,-. Dit betreft tevens de grens voor de zakelijke rijder om te profiteren van 8% bijtelling.

Vooral in 2020 zullen er veel nieuwe, goedkopere elektrische auto’s verschijnen. De keuze voor een elektrische auto waarbij de subsidie toegepast kan worden zal dus flink toenemen. Denk bijvoorbeeld aan de Volkswagen ID.3, MG SV EV, Peugeot e-208 of de Skoda Citigo e-iV.

Ook subsidie voor gebruikte elektrische auto’s

Omdat ook de vraag naar gebruikte elektrische auto’s flink toeneemt, geniet ook de koper van een occasion van financiële voordelen. Deze krijgt namelijk € 2.000,- van het aankoopbedrag terug. Om fraude met de nieuwe regeling te voorkomen zal de subsidie enkel worden verstrekt als de EV is aangeschaft via de ‘vakhandel’. Dit betreft dus het kopen van een elektrische auto via een garagebedrijf of dealer organisatie. Bij onderlinge particuliere verkoop kan geen aanspraak worden gemaakt op de aanschafsubsidie.

Eerder schreven wij een artikel over alle voordelen van een gebruikte elektrische auto. Bekijk hier alle voordelen op een rij.

Subsidie bovenop bestaande voordelen

De financiële ondersteuning in de vorm van aanschafsubsidie voor de nieuwe en gebruikte elektrische auto’s komt bovenop een aantal bestaande subsidies en regelingen. Voor particulieren betreft dit onder andere de vrijstelling van BP en motorrijtuigenbelasting (MRB). Daarnaast kan men profiteren va een verlaagd belastingtarief voor openbare laadpalen. Hierbij geldt tot 2021 dat de energiebelasting voor laadpalen met een vaste aansluiting lager is.

Een overzicht van alle actuele subsidies en voordelen is hier te vinden.

Wilt u meer informatie over een laadpaal lopen? Op deze pagina leest u daar alles over.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.