0880110301
Lanova Laadpalen

Subsidie elektrische bedrijfswagen

€ 5000,- subsidie op uw elektrische bedrijfswagen

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat werd nog duidelijker toen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een vervolgstap maakte m.b.t. de subsidie van elektrische auto’s. Zo maakte het ministerie bekend dat vanaf 2021 een subsidiepot voor elektrische bedrijfswagens beschikbaar is. Deze subsidie elektrische bedrijfswagen bedraagt maar liefst € 5000,-. 

 

Waarom een subsidie elektrische bedrijfswagens?

Eind 2019 maakte het Ministerie het plan bekend een subsidie van €4000,- te gaan geven voor de aanschaf van particuliere elektrische auto’s. Deze regeling voor elektrische auto’s was populair, waardoor de bodem van subsidiepot in 2020 alweer in zicht was. Wel konden deze particulieren zich alvast aanmelden voor de subsidieregeling van 2021. Een mooi initiatief met een groot nadeel: de zakelijke elektrische autorijders werden over het hoofd gezien.

 

Zakelijke rijders overtuigen tot elektrische rijders

Om die reden kwam het Ministerie met een subsidieregeling voor de zakelijke markt. Met als doel om het effect van de particuliere markt, na te bootsen bij de zakelijke markt. Zakelijke kopers die nu nog twijfelen tussen een benzinemotor en een volledig elektrische bedrijfswagen, hopen zij zo te overtuigen om de afslag naar elektrisch rijden te nemen.

 

De voorwaarden voor subsidie elektrische bedrijfswagens

De subsidiepot voor de zakelijke markt bevat zo’n 185 miljoen euro. Ieder jaar stelt het Ministerie een gedeelte beschikbaar. Zo is voor 2021 22 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit betekent dat in 2021 4000 elektrische bedrijfswagens in aanmerking komen voor de subsidie elektrische bedrijfswagen. Wel stelt het Ministerie een belangrijke voorwaarde: de bedrijfswagen moeten volledig elektrisch én nieuw zijn.

In tegenstelling tot de regeling voor de particuliere markt, heeft het Ministerie geen maximum cataloguswaarde gesteld om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling. Bovendien kunnen zakelijke leaserijders ook een beroep doen op de regeling. De € 5000,- subsidie ontvangt u dan over de gehele lease looptijd.

De subsidie is beschikbaar vanaf 15 maart aanstaande.

 

Laadpaal kopen of leasen voor een elektrische bedrijfswagen

De aanschaf van een elektrische auto is niet compleet zonder een laadpaal. Een persoonlijke laadpaal zorgt naast energie, voor rust en ruimte. Naast op maat gemaakte oplossingen voor particuliere rijders, biedt Lanova ook laadoplossingen voor de zakelijke markt. Lanova geeft advies op maat en verzorgt de installatie van de benodigde laadpalen.

Lees meer over zakelijk laden

 

Advies of offerte aanvraag

Trekt de subsidie elektrische bedrijfswagen u over de streep? Dan helpen wij graag met de juiste laadoplossingen. Neem contact met ons op of stuur een mail naar info@lanovalaadpalen.nl voor meer informatie. Tot ziens bij Lanova!

Vraag vrijblijvende offerte aan

Ben je ook geïnteresseerd in een laadpaal aan huis?
Onze specialisten adviseren je graag over de mogelijkheden voor een laadpaal kopen! Neem gerust contact op voor een advies op maat!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.