0880110301
Lanova Laadpalen

Snellader zonder verzwaring

‘Het is gelukt!’

In Friesland kunnen automobilisten met elektrische auto’s terecht bij het tankstation Halma Agro in Ferwert. Daar werkt de Lanova Hypercharger naar behoren en dat niet op een ‘normale’ stroomvoorziening. Op deze locatie bleek verzwaring nodig. Maar dat zou een hele lange periode wachten, regelwerk en investeringen vergen. Dat is in gang gezet. Maar in de tussentijd was wachten geen optie.

Steven Brouwers van Ateps vertelt in een interview over het batterij-opslagsysteem wat zij voor deze ondernemer in werking hebben gebracht. Onze snellaadpaal kan nu stroom leveren aan autorijders, zonder verzwaring van het elektriciteitsnet op die locatie.

Snel opladen

Bestuurders van elektrische auto’s willen het liefst zo snel mogelijk de auto opladen. Dat geldt voor thuis, op de zaak en onderweg. Voor al die verschillende locaties bestaan specifieke oplaadmogelijkheden. Die hebben onder andere te maken met de aanvoer van stroom, de ruimte in de meterkast en op het parkeerdek en natuurlijk met de investering (of beter gezegd, met de terugverdientijd).

Tankstationhouders en grote ondernemingen werken het liefst met ‘snelladers’, ook wel ‘Hyperchargers’ genoemd. Ze zijn super snel in het opladen van auto’s. Veelal is de batterij van bijna nul naar vol opgeladen binnen een kwartier tijd. ‘Wie wil dat nu niet?’

De vraag is echter: ‘Wie kan dat niet?’ In de praktijk blijkt namelijk dat veel locaties (nog) niet beschikken over een geschikte stroomvoorziening. Verzwaring is in dit geval nodig om de snellader te plaatsen.

Om op korte termijn toch een laadpaal in gebruik te nemen, zijn vanaf nu betrouwbare oplossingen te vinden.

Lees hier het verhaal van Halma Agro.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.