0880110301
Lanova Laadpalen

Smart neemt definitief afscheid van verbrandingsmotor

Vanaf 1 januari 2019 alleen nog elektrische auto’s bij Smart

Nadat vorig jaar de brandstofmotor uit de prijslijsten zijn gehaald in onder andere de VS, Canada en Noorwegen heeft Smart nu ook besloten om in Nederland over te gaan op het leveren van enkel elektrische auto’s. Vanaf 1 januari 2019 zal het merk de levering van de benzinemotoren in de modellen van Smart stopzetten en zich volledig gaan richten op de elektrische aandrijflijn.

Pioniersrol

Bij de introductie van elektrisch rijden was Smart één van de eerste merken met een volledig elektrische aandrijflijn. Met de ingebruikname van de eerste elektrisch aangedreven testvloot in Londen in 2007 had het merk een pioniersrol op het gebied van elektromobiliteit. In 2009 lanceerde Smart de tweede generatie ForTwo Electric Drive, het model dat in achttien landen op de markt werd gebracht. Inmiddels is generatie drie op de markt. In Duitsland werd de elektrische Smart in zeer korte tijd marktleider in het segment van elektrische auto’s met een marktaandeel van circa 40 procent. Die positie wist het model drie jaar op rij te handhaven.

Opladen

De elektrische EQ-versies van de Smart ForTwo en de ForFour beschikken over een 82 pk sterke elektromotor en een laadvermogen van 7,4 kW waarmee de Smarts in 3 uur en 45 minuten volledig geladen kunnen zijn. Optioneel zijn zowel de ForTwo als de ForFour te verkrijgen met een 22 kW boordlader waarmee – afhankelijk van de lokale stroominfrastructuur – in minder dan 40 minuten van 10 procent naar 80 procent opgeladen kan worden. De actieradius is met 155-160 kilometer nog relatief bescheiden.

De tweepersoons en vierpersoons automodellen worden verkocht onder de vlag van het nieuwe product- en technologiemerk EQ. Een app combineert voertuiginformatie, zoals de actuele oplaadstatus en de bediening van voertuigfuncties. Daardoor kan de actieradius van de Smart EQ vergroot worden. Deze app beschikt binnenkort bovendien over een integratie van de oplaadpuntenservice door Plugsurfing. Hiermee is het mogelijk om oplaadstations te vinden, hun beschikbaarheid te verifiëren en ook de betaling van het opladen bij een publiek oplaadpunt te regelen.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.