0880110301
Lanova Laadpalen

Slimme laadpaal, wel of niet?

Slim laden

Overal horen en lezen we over de term ‘slimme laadpaal’.
Wat bedoelen we nou eigenlijk met een slimme laadpaal?
En belangrijker nog: wanneer kies je er wel of juist niet voor?

Laadstation met touchscreen

Wat is slim laden precies?

Slim laden, het klinkt goed toch? Maar wat bedoelen we er nou eigenlijk precies mee? Een laadpaal kan eigenlijk slim zijn om twee verschillende redenen:

  • Een laadpaal die laadsessies voor je kan laten verrekenen
  • Het efficiënt verdelen van het energieverbruik binnen je woning

 

Verrekening

De mogelijkheid om te kunnen verrekenen zit in de software van je laadstation. Aan de buitenkant is dus niet te zien of je met het laadstation kunt verrekenen. Een Backoffice provider zorgt er voor dat automatische verrekening van alle laadsessies plaatsvind. Een voorgeprogrammeerde simkaart in het laadstation maakt het mogelijk om de verbinding met de backoffice tot stand te brengen. Zo verreken je jouw geladen kilometers met je werkgever of bedrijf.

 

Efficiënt energieverbruik

Een laadstation noemen we ook slim als hij in staat is ‘mee te denken’ met het actuele energieverbruik in je gehele woning. Deze slimme techniek noemen we ook wel Dynamic Load Balancing.

Dynamic Load Balancing zorgt er voor dat het beschikbare vermogen in je meterkast verdeeld wordt tussen de laadpaal en andere elektrische apparaten in het huis die op dat moment energie vragen. Dit is niet alleen efficiënt, maar ook veilig! Zo voorkom je hoge pieken die er voor kunnen zorgen dat stoppen doorslaan.

 

Zakelijk of particulier gebruik

Ga je het laadstation alleen particulier of (ook) zakelijk gebruiken? Dit is de belangrijkste vraag om er achter te komen of een slimme laadpaal voor jou noodzakelijk is. Gebruik je de laadpaal alleen privé? Dan kan een slim laadstation soms handig zijn, maar is niet altijd noodzakelijk. Ga je laden met je leaseauto of auto van de zaak? Dan gaat een slimme laadpaal zeker van pas komen.

 

Jouw laadpaal

De kans is groot dat je inmiddels een aardig idee hebt welke laadpaal het beste past bij jouw situatie. Maar naast de ‘slimme’ mogelijkheden zijn er nog andere wensen waar een laadpaal aan kan voldoen. Neem contact op met onze adviseurs om helder te krijgen welke laadpaal voor thuis het beste bij jou past.

De beste laadpaal voor jouw auto?

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.