0880110301
Lanova Laadpalen

Op weg naar een emissievrije bouwplaats

Emissievrije bouwplaats

De emissievrije bouwplaats staat hoog op de agenda van bouwers en politiek vanwege klimaatdoelstellingen en de stikstofcrisis. Specialist in zero-emissie bouwlogistiek Vlot Logistics zet samen met TBI-onderneming MDB een mobiel energieopslagsysteem met snellader in om een grote stap te zetten naar de emissievrije bouwplaats. De 300kW snellader van Lanova wordt gebruikt om elektrische vrachtwagens op te laden terwijl ze op de bouwplaats materialen lossen. De mogelijkheid om hiermee de actieradius van een elektrische vrachtwagen te vergroten draagt bij aan de acceptatie en inzetmogelijkheden van deze schone en innovatieve voertuigen.

Dubbelfunctie voor mobiel energieopslagsysteem met snellader

De snellader wordt op locatie in combinatie met een mobiel energieopslagsysteem geplaatst. Dit energieopslagsysteem, een container gevuld met 442kWh aan batterijcapaciteit, is een extra power unit die zowel ondersteuning biedt bij het laden van de elektrische vrachtwagen als ook ingezet kan worden voor verdere elektrificatie op de bouwplaats. Denk hierbij aan de vervanging van dieselaggregaten of het opladen van elektrische bouwmachines, zonder geluidsoverlast te veroorzaken in de wijk. De mobiele batterij wordt gevoed door een 63 Ampère aansluiting, iets wat op bouwplaatsen vaak goed voorhanden is, waardoor er geen zware netaansluiting nodig is.

De snellader is niet alleen beschikbaar voor emissievrije vrachtwagens maar kent ook een openbaar karakter. Door de snellader in het bouwhek te plaatsen kan er aan de zijde van de openbare ruimte opgeladen worden door elektrische busjes en auto’s uit de buurt. Om de snellader te beschermen en eenvoudig te kunnen verplaatsen nadat de bouw is voltooid, is deze in een skid (open containerframe) geplaatst. De volledig elektrische kraanwagen met aanhangwagen kan tegelijkertijd de mobiele batterij en snellader vervoeren naar de volgende bouwplaats.

 

Innovatieve samenwerking

Voor de ontwikkeling van deze twee eenheid heeft Vlot Logistics samengewerkt met Lanova Laadpalen en Alfen. In 2019 vonden de eerste gesprekken voor een mobiele oplossing plaats tussen de partijen. Vertrouwend op de jarenlange ervaring Alfen in de energiesector en verder bouwend op haar succesvolle mobiele energieopslagsysteem, TheBattery Mobile, ging Alfen op zoek naar een gerenommeerde partij om in een snellader te voorzien. Lanova heeft met haar ruime ervaring in het ontwikkelen en leveren van (snel)laadstations een maatwerk mobiele snellader ontwikkeld. De compacte 300kW snellader is in een skid geplaatst. De skid zorgt ervoor dat de laadstations eenvoudig te verplaatsten zijn en tevens beschermd worden tegen eventuele beschadigingen van buitenaf. Door het toepassen van snelkoppelingen in de skid zijn de snelladers eenvoudig en vlot in gebruikt te stellen op de locatie.

 

Snellader

De unieke modulair op te bouwen snellader, letterlijk in een nieuw jasje, is dé manier om bouwplaatsen of andere locaties te voorzien van tijdelijk laadpunt. Ook de transportsector kan profiteren van deze innovatieve oplossing.

Meer weten over de mogelijkheden? Lanova’s specialist DC laden Bo Huijsman gaat graag met u in gesprek.

Meer informatie aanvragen

Heb je andere vragen over onze laadstations?

Neem ook gerust contact met ons op voor een advies op maat!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.