0880110301
Lanova Laadpalen

Op pad met installateur

Daniël gaat mee op installatie

Onlangs ben ik met één van onze vaste huisinstallateurs Henk Brinks meegegaan naar een installatie. Het ging om een Home Advanced laadstation met vaste laadkabel op een staande paal. Deze slimme laadpaal hebben we ook voorzien van een Dynamic Load Balancing systeem (dit plaatsen we in de meterkast).

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Ik neem jullie mee!

Voorbereiding

Bij aankomst op locatie doen we een korte inspectie van de meterkast en de oprit. In overleg met de bewoners hebben we de exacte locatie voor het laadstation bepaald. Het was voor mij direct een goede klus om bij mee te kijken vanwege de hoeveelheid straatwerk. Zo zie je als ‘kantoor-man’ ook goed hoe het in de praktijk gaat en wat er allemaal komt kijken bij een laadpaal thuis.

Werkzaamheden

Vanaf de plaats van de paal tot de gevel is er inmiddels een flinke rij met stenen verwijderd zodat het graafwerk kon beginnen. Toen de paal eenmaal stevig gemonteerd stond op de betonvoet zijn we de kabels gaan leggen. Deze kabels (Ethernet en stroomtoevoer) zijn vervolgens door de spouw/gevel naar de kruipruimte geboord. Vanaf de kruipruimte werden deze kabels doorgetrokken tot de meterkast, en heb ik ze vanaf daar naar boven kunnen trekken, terwijl Henk ze vanuit de kruipruimte naar boven begeleidde. Vervolgens hebben we de kabels in positie gelegd en kon het straten beginnen.

Plaatsen paal op betonvoet

Kabels doorvoeren en straten

Opleveren

Het meest precieze werk bewaren we voor het laatst. Henk sluit de kabels aan in de meterkast en brengt de koppeling met het Dynamic Load Balancing tot stand. Omdat we er altijd voor willen zorgen dat we alles naar wens opleveren activeren én testen we het laadstation voor dat we verder gaan naar onze volgende klus.

Benieuwd naar wat een laadstation jou kan opleveren? Ik kom graag met je in contact voor een eerlijk advies.

Let’s connect

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.