0880110301
Lanova Laadpalen

Maak kennis met Robert

Even voorstellen

Een aantal weken geleden zagen we hem al even voorbij komen in een verhaal over de technische voorbereiding van laadstations. Robert is al een tijd onze steun en toeverlaat als het gaat om de complexere technische vraagstukken ‘achter’ de laadstations. Maar wat doet hij nou eigenlijk precies bij Lanova?

Connect met Robert!

Wij hadden een paar vragen voor Robert

 

Wat doe je precies bij Lanova?
Het grootste deel van mijn werkzaamheden bestaat uit instellen van laadpalen. Bij het instellen bereiden we de laadstations softwarematig voor op de wensen van de eindgebruiker. Voor dat de laadstations worden geïnstalleerd door onze installatiepartners zorgen we dat ze bij ons juist ingesteld worden.

Daarnaast ben ik ook regelmatig op pad door het hele land om aanpassingen te doen en onderhoud te plegen aan laadoplossingen. Dit kan variëren van ‘eenvoudige’ thuisladers tot grote laadpleinen.

Welke vraag kom je veel tegen?
Wat nou eigenlijk de beste volgorde is om je auto aan te sluiten en af te koppelen van je laadstation.

Aansluiten kun je het beste doen door eerst de kabel in de laadpaal te doen en daarna in je auto. Indien er autorisatie is ingesteld moet er daarna de pincode worden ingevoerd op de laadpas worden gepresenteerd. Voor het afkoppelen kan je het beste eerst de auto ontkoppelen en daarna de laadkabel uit het laadstation halen.

Heb je nog tips voor (toekomstige) elektrische rijders?
We komen nog regelmatig tegen dat mensen enige tijd geleden een laadstation hebben aangeschaft dat nu ze een nieuwe EV hebben niet meer volstaat. Dat bijvoorbeeld het laadvermogen te laag is, automatische verrekening niet mogelijk is of andere ‘slimme’ opties ontbreken. Ik adviseer dan ook om bij de aanschaf van een laadpaal altijd te kijken of je laadstation van nu ook klaar is voor je toekomstige EV. De laadpalen van Lanova zijn bijvoorbeeld standaard 22kW en eenvoudig in te stellen op een lager laadvermogen. Mocht er in de toekomst een auto komen die met een hoger vermogen kan laden passen wij het laadvermogen eenvoudig (op afstand) aan.

 

 

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.