0880110301
Lanova Laadpalen

Load Balancing, wat is het precies?

Belasting stroomnetwerk

Iedereen heeft er vast wel eens last van gehad: Wasmachine, vaatwasser en meerdere elektrische apparaten staan aan. Vervolgens wil je de kookplaat aanzetten en valt de stroom uit. Nu komt er binnenkort ook nog een laadstation bij omdat je een elektrische auto krijgt. Dus er komt nog een stroomverbruiker bij. Hoe los je dit op?

Goed alternatief

Je kunt je meterkast laten verzwaren maar hierdoor lopen de jaarlijkse stroomkosten al snel op. Het alternatief? Je kiest voor het plaatsen van een Load Balancing systeem. De Load Balancing meet elke seconde de belasting van het stroomnetwerk en stemt daar de laadsnelheid van de laadpaal op af.

Je andere apparaten in huis krijgen voorrang en met de resterende capaciteit wordt je auto opgeladen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare stroom en kan je auto op deze manier zo efficiënt mogelijk opladen zonder dat er risico op overbelasting is.

Simpel gezegd: als je veel stroom gebruikt in huis, zorgt de Load Balancing ervoor dat je laadpaal minder stroom verbruikt tijdens piekmomenten. Het opladen van de auto wordt dan vertraagd of zelfs tijdelijk stopgezet. Staat er bijna geen apparaat aan (zoals ’s nachts)? Dan kan je laadpaal thuis meer stroom gebruiken en laadt de auto sneller op.

De voordelen

  • Geen overbelasting van je stroomnetwerk
  • Meterkast verzwaren is niet nodig

Load Balancing in jouw meterkast?

In veel gevallen is de Load Balancing dus een verstandige keuze. Hij helpt je niet alleen stroom te besparen, maar zorgt er ook nog eens voor dat je onnodige kosten maakt voor een meterkast verzwaring.

Toch is het niet in alle gevallen nodig. Weten wat de beste laadoplossing voor jouw situatie is? Wij denken graag op een transparante manier met je mee!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.