0880110301
Lanova Laadpalen

Laadtarieven worden transparant

Transparante tarieven

Bijna is het zo ver! Elektrisch laden wordt net zo transparant als het tanken van fossiele brandstoffen. Vanaf 1 juli 2021 stelt de overheid verplicht laadpunten én tarieven vóóraf openbaar te stellen. Goed nieuws voor alle EV rijders dus!

Benieuwd hoe het zit en meteen wat handige tips over apps die je goed op weg helpen? Je leest ze hier!

 

 

Meer zekerheid voor de EV rijder

Voor de autorijder die diesel of benzine tankt is het vanzelfsprekend dat de prijzen per liter goed zichtbaar staan aangegeven bij de inrit van ieder tankstation. Voor de elektrische rijder is de prijs per kWh vaak een verrassing omdat dit pas achteraf op de rekening zichtbaar is. Vanaf 1 juli 2021 is dit verleden tijd en worden aanbieders verplicht om actuele informatie zoals bezettingsstatus en ad hoc oplaadprijs van de openbare laadpunten in Nederland te delen met gebruikers. Bij het laadpunt moet direct duidelijk zijn wat het tarief is. Zo krijgen de prijsvergelijkings-apps informatie om je naar de dichtstbijzijnde vrije laadpaal te sturen. En je weet dus van tevoren het tarief per kilowattuur (kWh). Hierdoor is er meer zekerheid voor de elektrische rijder om van A naar B te komen en zijn de kosten zijn inzichtelijk. Daarnaast wordt er een drempel weggenomen waardoor de transitie naar emissievrij vervoer kan worden versneld!

Elektrisch rijden wordt nog leuker en makkelijker met deze apps!

Het rijden en het laden van een elektrische auto werkt een stuk makkelijker met de juiste apps bij de hand te hebben. De zoektocht naar het juiste en dichtstbijzijnde laadstation wordt hierdoor een stuk korter. Er zijn zoveel verschillende apps dat we hieronder een aantal apps hebben uitgelicht.

A Better Routeplanner (ABRP) app

Via deze app kan je je route plannen die op basis van je auto, het weer, de maximumsnelheden en nog een aantal factoren bepaalt waar je het beste kunt stoppen om op te laden. Een pluspunt aan deze app is dat als je een lange rit voor de boeg hebt, je een voorkeur kan toevoegen naar een punt met bepaalde voorzieningen. Bijvoorbeeld een restaurant, hotel of winkel. Deze app werkt ook in het buitenland en is dus ideaal te gebruiken voor als je op vakantie gaat. Voor eventueel extra functies bij de app, heb je ook nog de betaalde Premium versie. Eén van de functies die als erg prettig wordt ervaren is de ondersteuning voor CarPlay.

WeGo app

Een laadpaal reserveren is binnenkort mogelijk! De app WeGo is namelijk nu bezig met de techniek toe te passen in laadstations voor elektrische auto’s. Op dit moment is de app vooral gericht op Carsharing. De nieuwe functie zorgt ervoor dat de gebruiker op het gewenste tijdstip of voor de gewenste duur een laadstation kan reserveren. Hierdoor hebben de automobilisten de zekerheid dat ze ook daadwerkelijk bij een laadpaal terecht kunnen. Het voordeel is dat de gereserveerde tijd aan de gebruiker wordt gefactureerd en niet het aantal afgenomen kilowattuur aan energie. Dit zorgt ervoor dat de laadplekken op deze manier niet onnodig bezet worden gehouden.

Plugsurfing

Liever een wat meer praktische app? Plugsurfing is een app waarbij je naast de beschikbare laadpunten ook meer informatie kan krijgen over de laadsnelheid en tarieven. Deze app is in heel Europa te gebruiken en zorgt voor een snelle, flexibele en transparante manier om te laden.

Geen apps voor jou?

Liever helemaal geen aparte apps downloaden? Via Google Maps en Apple Kaarten is het ook mogelijk om een geschikt laadstation te vinden. In Google Maps zoek je naar ‘Charging station’ en bij Apple kaarten zoek je naar ‘Oplaadpunten elektrische auto’. Dit is de beste manier om de meeste resultaten te krijgen.

 

Meer weten?

Wil je niet afhankelijk zijn van openbare laadpunten en de daar bij behorende (hogere) tarieven? Dan is een elektrische laadpaal aan huis een goed alternatief! Lees onze tips om jouw ideale laadpaal te vinden of neem contact op met onze adviseurs.

Connect met Daniël

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.