0880110301

Laadpalen verplicht

Laadpalen verplicht voor bedrijven en VvE’s

Om de enorme groei van het aantal elektrische voertuigen in Nederland bij te benen zijn ook maatregelen rondom laadpalen vereist.

Niet alleen pleit men voor meer transparantie in de laadtarieven, ook zijn bedrijven en VvE’s vanaf 10 maart 2020 verplicht om laadpalen te installeren. Hoe kun je dit als bedrijf snel, gemakkelijk én voordelig realiseren?

Voor bedrijven

Een tijdje geleden, om precies te zijn in 2018, werden de plannen van het Europees Parlement gepresenteerd. Vanaf 10 maart 2020 worden laadpalen bij bedrijfspanden met meer dan 10 parkeerplekken verplicht. De nieuwe maatregel betreft 1 van de 8 richtlijnen uit het pakket ‘Schone energie voor alle Europeanen‘.

Door de nieuwe wet zullen bedrijven, kantoren en winkeliers minimaal 1 laadpaal per 10 parkeerplekken moeten plaatsen. Bij de overige parkeerplekken zullen voorbereidingen gemaakt moeten worden voor toekomstige uitbreiding.

Hoe voorkom ik een grote investering?

De nieuwe regelgeving lijkt voornamelijk in het voordeel van bezitters van elektrische voertuigen. Voor vrijwel iedereen betekent dit dat er een investering gedaan zal worden om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Maar kun je een dergelijke investering ook voorkomen? Jazeker! Dankzij het unieke leaseconcept van Lanova kunt u profiteren van het gemak van één of meerdere laadstations op locatie voor een vast bedrag per maand. Geen onverwachtste kosten en geen gedoe.

En wat zijn de opties als u toch liever wilt kopen? Voor bedrijven zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor de aanschaf van laadpalen en elektrische auto’s.

Meer weten over de beschikbare subsidies en regelingen? Bekijk onze blog!

Voor VvE’s

Niet alleen voor kantoorpanden maar ook woongebouwen met meer dan 10 parkeerplekken op het zelfde terrein moeten laadpunten geïnstalleerd te worden. Ook hier geldt dat per 10 parkeerplekken minimaal 1 laadstation geïnstalleerd moet worden. Voor de overige parkeerplekken zal de infrastructuur voorbereid moeten worden door bijvoorbeeld loze leidingen toe te passen.

In een blog speciaal voor VvE’s leggen we precies uit wat je als VvE kunt doen

Een verdienmodel maken van laadpalen

Laadpalen bieden ook flinke voordelen voor bedrijven en VvE’s. Wist u bijvoorbeeld dat u geld kunt verdienen door laadpalen te plaatsen? Wanneer de laadpaal opgesteld zal worden voor gebruik door derden, bijvoorbeeld klanten of andere bewoners, dan kan de laadpaal eigenaar een tarief instellen. Dit tarief dient de gebruiker te betalen net als bij reguliere openbare laadstations. Niet alleen voor hotels en restaurants is dit een groot voordeel, ook voor het MKB biedt dit kansen. Met de toename van het aantal elektrische auto’s kan een laadpaal snel worden terugverdiend.

Meer weten of een gratis adviesgesprek aanvragen?

Advies nodig over de nieuwe wetgeving, of meer weten hoe u geld kunt verdienen aan laadpalen? Onze adviseurs helpen u graag! Neem contact met ons op via info@lanovalaadpalen.nl of 088 011 03 01.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.