0880110301
Laadpaal thuis

Laadpaal thuis

Snel je nieuwe elektrische of plug-in hybride auto thuis opladen?

Ben je de trotse eigenaar van een elektrische auto en wil je deze voordelig opladen? Dan kan een laadpaal voor thuis niet ontbreken. Met een thuislader kan jouw voertuig op ieder gewenst moment snel en voordelig worden geladen. Op deze pagina’s lees je alles over de kosten van de laadpaal en subsidie voor jouw laadpaal aan huis.

 

De beste laadpaal voor thuis

Met een laadpaal aan huis kan je jouw elektrische auto op ieder gewenst moment snel en voordelig opladen. Dankzij de modulaire opbouw van Lanova laadstation zijn de slimme laadpalen geschikt voor alle Plug-In Hybride en elektrische auto’s, nu én in de toekomst. Bekijk onze laadpalen voor thuis hieronder.

Lanova Home Advanced Lite
Voor iedere Plug-In Hybride of elektrische auto. 
 • Instelbaar laadvermogen tot 22 kW
 • Plug & Charge
 • Universele socket laadaansluiting
 • Kleur: Dark Grey
 • Statusindicatie met LED
 • Optioneel vaste kabel, blauw, 5 meter
 • Wand- of paalmontage
Direct een offerte aanvragen Bekijk product
Lanova Home Premium
Functioneel en geschikt voor iedere elektrische auto
 • Instelbaar laadvermogen tot 22 kW
 • Plug & Charge of RFID ontgrendeling
 • Universele socket laadaansluiting
 • Kleur: antraciet
 • Statusindicatie met LED
 • Optioneel vaste laadkabel, zwart, 6,5 meter
 • Wandmontage
 • Beheer het laden via App
Direct een offerte aanvragen Bekijk product
Lanova Home Advanced
Voor iedere Plug-In Hybride of elektrische auto. 
 • Instelbaar laadvermogen tot 22 kW
 • Plug & Charge of RFID laadpas
 • Universele socket laadaansluiting
 • Kleur: Dark Grey of Frozen White
 • LCD kleuren touchscreen
 • Optioneel vaste kabel, blauw, 5 meter
 • Beheer laadstation via Webinterface
 • Wand- of paalmontage
 • Geschikt voor automatische verrekening
 • Geschikt voor Dynamic Load Balancing middels optionele Load Guard module
Direct een offerte aanvragen Bekijk product

Het gemak van een laadpaal thuis

Het aanschaffen van een laadpaal aan huis biedt diverse voordelen. Zo gaat het opladen via jouw laadpaal aan huis sneller dan via het stopcontact. En, je kunt opladen wanneer je maar wil! Daarnaast zijn de laadpalen voor thuis geschikt voor iedere meterkast en voorzien van een instelbaar laadvermogen. Het laadvermogen kan hierdoor gemakkelijk worden aangepast op de maximale capaciteit van jouw meterkast. Een derde voordeel is dat de laadpaal toekomstbestendig is. Dat wil zeggen, het laadvermogen kan gemakkelijk op ieder gewenst moment aangepast worden op basis van een andere of tweede elektrische auto. Dit beperkt de kosten van de laadpaal thuis, omdat het kostbare aanpassingen van de meterkast voorkomt.

Ervaring klanten

Ben jij ook benieuwd wat andere klanten vinden van onze producten, service en ondersteuning? Lees hier reviews of schrijf er zelf één!

Universele laadpaal voor iedere EV

Laadstations met  een universele socket aansluiting zijn geschikt voor alle EV’s. Ook voor toekomstige elektrische auto’s. Wil je liever een laadpaal met vaste laadkabel? Geen probleem, ook die hebben we! De Advanced laadpaal met vaste oplaadkabel komt standaard met een magnetische kabelhouder voor het gemakkelijk opbergen van de kabel.

Hoe snel kan ik mijn auto thuis opladen?

De snelheid waarmee jouw PHEV of EV kan opladen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de meterkast en het laadvermogen dat jouw auto kan ontvangen. Heb je een 3 fase meterkast, ook wel krachtstroom genoemd, dan gaat het opladen veelal sneller. Mits de auto ook in staat is om krachtstroom te ontvangen. Gemiddeld gaat het opladen van een volledig elektrische auto ongeveer 8 keer zo snel dan aan een stopcontact. Precies weten hoe snel jouw auto kan opladen? Voor ieder merk en model hebben wij een speciale pagina aangemaakt. ‘Vind mijn auto’ of neem contact met ons op.

Laadkabel voor jouw auto

Om je elektrische auto op te kunnen laden, heb je een laadkabel nodig. Dit is een essentieel onderdeel om veilig te kunnen laden. De kabel geeft namelijk door hoeveel en hoe snel er geladen mag worden. Dit gebeurt via de Control Pilot Pin. De aansluiting van jouw elektrische auto bepaalt welke laadstekker geschikt is. Om de juiste laadkabel bij je auto en het model te vinden, hebben wij een keuzehulp opgesteld. Daar vind je ook meer informatie en veel gestelde vragen over het kopen van een laadkabel.

Een laadpaal voor thuis of snelladen?

Een laadpaal voor thuis is verreweg de goedkoopste optie. Je hebt thuis over het algemeen meer tijd om te wachten tot de elektrische auto oplaadt. Je betaalt dan slechts de stroomkosten aan de netbeheerder. Reis je veel? Dan ben je mogelijk aangewezen op snelladers. Het opladen hiermee gaat veel sneller dan bij het laden aan een thuislaadpaal. Dit omdat de omvormer in jouw auto wordt overgeslagen en de accu direct wordt gevoed. Daarentegen zijn de kosten voor snelladen vaak hoger dan de kosten laadpaal thuis. Ook is de prijs afhankelijk van het laadpasje dat je gebruikt. Meer informatie over de kosten van snelladen ten opzichte van thuis laden lees je in een eerder geschreven blog.

Wat kost een laadpaal aan huis?

Een Lanova oplaadpaal met instelbaar laadvermogen is er al vanaf € 649,- inclusief btw! Koop je de laadpaal op de zaak of lease je deze samen met de auto? Dan kun je de btw terugvragen. Als ondernemer kun je tevens profiteren van verschillende subsidies en regelingen. Lanova heeft een overzicht van alle fiscale voordelen en laadpaal thuis subsidie opgesteld. Lees hier alles over subsidies en regelingen voor elektrische voertuigen en laadpalen.

Thuis laden is veelal het goedkoopst

Veelal is een laadpaal voor thuis de voordeligste manier om de auto volledig op te laden. De kosten zijn afhankelijk van de afspraken met jouw energieleverancier/netbeheerder. Vaak bedragen de kosten laadpaal thuis € 0,21 cent per kWh. Maar het kan goedkoper! Meer en meer Nederlanders stappen over op duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen op het dak. Met ons slimme Home Advanced laadstation met het optionele Load Guard systeem geeft de laadpaal meer stroom af wanneer er groene stroom opgewekt wordt. Duurzaam én goedkoop opladen dus. Als je jouw elektrische auto via het Load Guard systeem laat opladen, bedragen de kosten voor het laden aan huis € 0,00.

Goed om te weten: het Load Guard systeem kan ook achteraf geïnstalleerd worden. Zo kun je nu nog profiteren van de huidige salderingsregeling. Wanneer de regeling zal eindigen, kan het systeem gemonteerd worden en zo jouw zonnestroom optimaal benutten.

 

Kosten laadpaal thuis verrekenen met jouw werkgever

Ben je in bezit van een zakelijk aangeschafte auto of een leaseauto en wil je je elektrische auto thuis laden? Dan kun je de stroomkosten gemakkelijk en snel verrekenen met jouw werkgever, bedrijf of leasemaatschappij. Optioneel kan jouw nieuwe Lanova thuislader worden aangesloten op een kWh meter. Deze meter is voorzien van een display en wordt geplaatst in de meterkast. Op het display van de gecertificeerde MID meter kan het totale verbruik over een bepaalde periode gemakkelijk worden afgelezen. Daarnaast is het, met onze slimme Advanced thuislader, mogelijk om inzicht te krijgen in alle laadsessies en een gespecificeerd overzicht te ontvangen via de Web Interface.

Wil je totale ontzorging rondom de verrekening? Ook dat is mogelijk! Dit kan door het backoffice pakket af te nemen. Met dit backoffice abonnement worden alle laadsessies iedere maand automatisch vergoed en ontvangt jouw werkgever een rekening met de stroomkosten van de laadpaal bij jou thuis.

Thuis laden zonder abonnement?

Een laadpaal aan huis zonder abonnement? Bij Lanova is het mogelijk! Geen maandelijkse kosten of toeslagen over jouw stroom. Vaak ben je bij de aanschaf van een thuislader gebonden aan dure abonnementen. Bij Lanova stel je zelf het product naar wens samen. Is automatische verrekening niet van toepassing of wil je zelf de laadsessies verrekenen via de handige Web Interface? Dat kan! Kosteloos en zonder abonnement.

Is er subsidie voor de laadpaal voor thuis?

Ja, die zijn er! Wist je dat sommige gemeentes op eigen initiatief subsidie aanbieden voor een laadpaal aan huis? Landelijk is er helaas nog geen subsidie, maar in jouw gemeente wellicht wel. Dit scheelt aanzienlijk in de laadpaal thuis kosten. Informeer bij jouw gemeente of je in aanmerking komt voor laadpaal thuis subsidie en of hier eisen aan zitten. Zo komt het voor dat de gemeente slechts subsidie aanbiedt bij plaatsing van de laadpaal op gemeentelijke grond. Meer informatie over subsidies en regelingen voor elektrische voertuigen vind je hier.

Hoe gaat de installatie van een laadpaal aan huis?

Niet de kennis in huis om de laadpaal zelf te monteren? Je bent niet de enige. Lanova biedt volledige maatwerk installatie op basis van jouw wensen. Montage aan de wand of op een staande paal. Graaf- en straatwerkzaamheden? Grind, beplantingen of een kruipruimte? Ook dat regelen we! Lanova verzorgt het hele plaatje: van aankoop tot installatie. Onze gecertificeerde installateurs monteren dagelijks laadpunten door heel Nederland.

Is installatie door een gecertificeerde installateur gewenst? Vink dan de optie ‘1-fase installatie’ of ‘maatwerk installatie’ aan bij de bestelling. Dit zijn vervolgens de stappen voor installatie van jouw laadpaal aan huis:

 1. Er komt een monteur bij je langs om de situatie te bekijken of de monteur vraagt je een online schouwingsformulier in te vullen
 2. Op basis hiervan stelt een verkoopadviseur de prijs op voor installatie.
 3. Je geeft akkoord op de prijs als je het hiermee eens bent
 4. Een gecertificeerde installateur neemt contact op om de installatie in te plannen (dat kan al binnen 2 weken)

Installatie door een specialist van Lanova

Wanneer je de laadpaal thuis plaatst zijn er vrijwel geen risico’s. Het enige waar risico’s aan verbonden zijn is de installatie. Laat deze daarom altijd uitvoeren door een erkend installateur. Lanova helpt je graag bij het uitvoeren van de installatie. Lanova geeft hierop tevens 2 jaar volledige garantie. Ook de laadpaal zelf is veilig. Onze thuislaadpalen zijn voorzien van keurmerken en voldoen aan veiligheidsvoorschriften volgens Europese wet- en regelgeving. Om veiligheid te garanderen kun je kiezen uit meerdere veiligheidsopties, zoals een slimme aardlek- en foutstroomdetectie.

Kan ik mijn elektrische auto opladen zonder laadpaal?

Wil jij jouw elektrische auto opladen zonder laadpaal? Het laden via het stopcontact is niet de meeste veilige manier van opladen. De auto is voorzien van een speciale oplaadpoort voor een laadkabel. Het accupakket van auto’s werken op gelijkstroom (DC), terwijl jouw huishouden draait op wisselstroom (AC). De omvormer in de laadpaal thuis zet wisselstroom om in gelijkstroom. Door deze toepassing kun je thuis jouw auto veilig opladen. De snelheid van het opladen is afhankelijk van het maximale laadvermogen van de auto. Aan het stopcontact gaat het stukken langzamer dan aan een laadpaal met een hoge capaciteit.

Meer informatie over de laadpaal voor huis?

Heb je vragen over de mogelijkheden voor een laadpaal voor thuis? Of wil je meer weten over de kosten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Direct contact of
een offerte aanvragen?

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veelgestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.