0880110301
Lanova Laadpalen

‘Laadpaal op het net’ moet sneller

Netbeheerders aan zet

In de nabije toekomst moeten laadpalen en zonnepanelen binnen 12 weken op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Dat blijkt uit een consultatie van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Aansluiting op net

Het voorstel is bedoeld om de onzekerheid wat betreft de wachttijd te verminderen en de termijn zelf te verkorten.

De wachttijden voor het verkrijgen van omvormers zijn immens, agenda’s van installateurs zijn volgeboekt en als alle materialen eenmaal gearriveerd zijn en de installatie voltooid, moeten mensen vaak alsnog wachten met ingebruikname. Er is een lange wachttijd om stroom terug te leveren dat is opgewekt met PV, of af te nemen voor een laadpaal. De netbeheerders kunnen de grote vraag niet binnen afzienbare tijd bolwerken.  ‘Een waar knelpunt voor de elektrificatie van de samenleving’, aldus de autoriteit.

Standaard ingrepen, zoals in de meterkast zouden niet meer dan drie maanden op zich mogen laten wachten. Bij graafwerkzaamheden, of aanleg van een verzwaarde aansluiting wordt de termijn verlengd naar 18 weken. Voor grootverbruikers zou een termijn gehanteerd moeten worden van 40 weken. Mits er genoeg transportcapaciteit in de regio is. Of het advies wordt omgezet in beleid moet nog blijken.

Laadpalen direct in werking

Problemen doen zich vooral voor in gebieden waar ‘nieuw stroomverkeer’ al enorm toenam. Het kabelwerk is niet op de grote toename ingericht. Met name grote wind en zonneparken zijn een uitdaging. Voor laadpalen thuis of op de zaak zijn nauwelijks problemen gesignaleerd. In de meeste gevallen vraagt de installatie van een laadpaal niet een stroomvoorziening van die orde van grote dat de netbeheerder eraan te pas moet komen. Dat is eerder het geval met snelladers waar wellicht een transformatorstation voor moet worden gebouwd.

Bijkomend voordeel: Wij hebben ons assortiment op voorraad! Dus ben je geinteresseerd in een snellader, laadpalen op de zaak of op opritten thuis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor snelle service en veel kennis. bron: Solar365

Laadpaalassortiment

 

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.