0880110301
Lanova Laadpalen

Laadoplossing als verdienmodel

Kostenpost of inkomstenbron?

Steeds meer ondernemers kiezen voor openbare laadoplossingen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Zijn slimme, openbare laadpalen en laadpleinen een kostenpost of een potentiële inkomstenbron?

Mogelijkheden per markt

Wanneer je denkt aan laadoplossingen commercieel inzetten denk je al snel aan de snelladers langs de snelweg. Maar dat is niet helemaal terecht. Laadpalen op vrijwel alle openbare plaatsen kunnen op een commerciële manier worden ingezet. Denk daarbij aan markten zoals:

  • Vastgoed
  • Ziekenhuizen en hotels
  • Horeca en bedrijven
  • Tankstations

Vastgoed

De sector waar duurzame energie een grote rol speelt is de bouw. Bij een energiezuinig (bedrijfs)pand kan een laadpaal natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast is het sinds 2020 zelfs verplicht om per 10 parkeerplaatsen een laadpunt te plaatsen. Om aan deze laadverplichting te voldoen, is een efficiënte energie-infrastructuur noodzakelijk. Verschillende slimme tools in de laadstations én meterkast kunnen hier een rol in spelen.

Ziekenhuizen, hotels en attractieparken

Wat deze organisaties met elkaar gemeen hebben is vaak een eigen parkeerterrein voor bezoekers en personeel. Precies de juiste omstandigheden voor een slim laadplein. In een laadplein komen de voordelen van snel en slim laden samen met comfortabel parkeren. De zonnepanelen zorgen niet alleen voor de groene stroomvoorziening van de laadpalen, ze bieden ook schaduw aan het parkeerterrein. De koppeling met slimme software zorgt er voor dat alle laadtransacties worden verrekend. Het management platform kan je geleverde stroom verrekenen met de elektrische rijders.

Horeca en bedrijven

Een openbare laadzuil is de uitgelezen kans om jouw merk breder uit te dragen. De lader doet dienst als laadpaal voor 2 voertuigen tegelijk maar is ook meteen een reclamezuil. Het laadstation kan volledig ‘gewrapt’ worden in iedere huisstijl. Dit verlengstuk van je reclame-uitingen helpt je ook nog te verdienen aan de laadsessies van gebruikers. Ook hier is een koppeling met de slimme software mogelijk om zo te zorgen voor verrekening van de laadtransacties.

Liever het laden als service aanbieden? Ook dat is mogelijk! Het laadtarief is op ieder gewenst moment door jou aan te passen zodat je bezoekers zélfs voor niets kunnen laden.

Tankstations

Dé plek om in een hoog tempo voertuigen op te laden is toch wel het tankstation. De faciliteiten zijn er om even gebruik te maken van deze korte pauze en de laadtijd te gebruiken als lunch- of koffiepauze. Wanneer je investeert in een snellader bereik je niet alleen een bredere groep (potentiële) klanten, je zorgt er ook nog eens voor een extra inkomstenbron.

Kostenpost of bron van inkomsten?

We kunnen concluderen dat laadpalen en laadpleinen een extra bron van inkomsten kunnen zijn wanneer de laadpalen toegankelijk zijn voor een grote groep EV rijders. Steeds meer ondernemers zullen er in de toekomst voor kiezen om als extra dienst laadmogelijkheden te creëren. Hoe mooi is het dan dat deze investering snel terug verdiend kan worden? Laadpalen zijn dus geen kostenpost maar een bron van inkomsten voor jou als ondernemer! Meer weten over een auto laadpaal kopen?

Geld verdienen met je laadoplossing?

Ook geld verdienen met je laadoplossing?

Onze experts rekenen graag met je mee. Zo kijken we samen welke laadoplossing op jouw locatie het meest aantrekkelijk is voor je doelgroep en hoe deze voldoende opbrengt voor jouw bedrijf. Jan Willem Voortman en Bo Huijsman zijn gespecialiseerd in de techniek achter (snel)laadoplossingen en denken graag met jou als ondernemer mee!

Vraag hier direct je offerte aan

 

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.