0880110301
Lanova Laadpalen

Keuzes bij de aanschaf van een laadpaal

Afweging maken

Bij het aanschaffen van een laadpaal krijg je verschillende keuzemomenten. Hieronder volgt een toelichting om deze zo goed mogelijk zelf af te kunnen wegen.

Verschillende soorten laadpalen

Het aanbod aan laadpalen is groot; met variatie in zowel uiterlijk van de palen, technische kunnen, de kwaliteit van het materiaal als ook de softwarematige mogelijkheden. Omdat er zoveel keus is, reiken we hier handvatten aan, die je kunnen helpen de juiste paal te vinden die past bij jouw specifieke situatie.

Lanova Laadpalen heeft verschillende laadstation in het assortiment met uiteenlopende kenmerken . In de basis bestaan drie type laadpalen voor thuis namelijk: Home Advanced Lite, Home Premium, Home Advanced.

Per laadpaal type zijn tal van keuzes te maken die de paal op de eigen situatie geschikt maken.
Naast laadpalen voor particulieren of werknemers thuis, bieden wij ook een zakelijk assortiment aan laadpalen. Dus ben je op zoek naar geschikte laadcapaciteit voor je medewerkers en of gasten, dan vind je bij ons ongetwijfeld ook de juiste laadoplossing. Bekijk hier de zakelijke basismodellen en bijbehorende opties.

Het aanbod van elektrische auto’s neemt in rap tempo toe, oftewel: ‘De keuze is reuze’. Ben je benieuwd welke laadpaal het best past bij jouw gekozen elektrische auto? Hier vind je verschillende automerken en laadstations die daarvoor geschikt zijn.

Maar, wist je dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt welke laadpaal je kiest? De auto heeft een bepaalde laadcapaciteit en met onze laadpalen kun je het vermogen qua laden afstemmen op de behoefte van je auto. Daarbij is het belangrijk of de stekker van de auto en de paal passen. Ook die keuze is goed te maken. Bij de auto is vermeld of het gebruik maakt van een type 1 of type 2 stekker. Beide stekkers passen in al onze modellen laadstations. Na het kiezen van een basismodel, volgt het juist selecteren van de type kabel die jij erbij bestelt.

Instellen laadvermogen

Niet geheel onbelangrijk, is het instellen van laadvermogen van jouw nieuwe laadpaal. Met jouw auto wil je waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk laden. De snelheid van het laden hangt af van het vermogen dat de auto heeft om op te laden en van de laadpaal om het vermogen te leveren en van de meterkast, die een bepaalde capaciteit kan leveren. Zo zit er verschil in een 1-fase of 3-fase aansluiting. Wanneer een laadstation gekoppeld is aan 3-fase, kan het bijvoorbeeld 3 x 25 ampère aan stroom leveren in plaats van enkel 1 x 35 ampère. Onze laadpalen zijn instelbaar tot 22 kW, daarmee is het hoogst mogelijke vermogen van de bestaande elektrische auto’s altijd realiseerbaar

Vaste kabel of socket aansluiting

Wanneer de laadpaal is gekozen, krijg je de keuze uit verschillende kabelopties:. Past een vaste of een losse kabel het best bij jouw wensen? Ook kun je kiezen uit spiraalvormig of recht en uit verschillende lengtes van de kabel. Bekijk hier ons ruime aanbod. 

Load balancing

Heb je zonnepanelen en wil je die stroom gebruiken om je auto mee op te laden? Je kunt je meterkast laten verzwaren maar hierdoor lopen de jaarlijkse vaste kosten op stroom al snel op. Het alternatief? Je kiest voor het plaatsen van een Load Balancing systeem. De Load Balancing meet elke seconde de belasting van het stroomnetwerk en stemt daar de laadsnelheid van de laadpaal op af. De voordelen : geen overbelasting van je stroomnetwerk en de meterkast verzwaren is niet nodig. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Leasen is mogelijk

Wil je graag een laadpaal, zonder in één keer de uitgave te doen? Bij ons kun je een laadpaal ook leasen. Lees hier informatie over onze leasecondities.

Installatie

Bij Lanova verzorgen we het gehele plaatje, van aankoop tot plaatsing. Indien installatie gewenst is, kun je een schouwingsformulier invullen en wij maken op basis van deze gegevens een voorstel met een prijsindicatie voor product plus installatie. Ga je akkoord met de prijs, dan neemt de installateur contact met je op om de installatie in te plannen.
Lanova werkt te allen tijde met gecertificeerde installateurs, met verstand van laadpaal installaties. Wij zijn overtuigd van dit vakwerk, mede daarom krijg je bij ons altijd standaard 24 maanden garantie op het product en de installatie.

Kosten

Wat vaak meespeelt in de aanschaf, zijn de uiteindelijke kosten van het totale plaatje. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie, via de mail of telefonisch. Je kunt ook een gespecificeerde offerte aanvragen.

Offerte aanvraag

Veel plezier gewenst met je nieuwe elektrische auto!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.