0880110301
Lanova Laadpalen

Interview met Jan-Willem Jansen van Huiskes- Kokkeler Autolease

Samenwerking

Afgelopen week zat collega Fleur tegenover Jan-Willem Jansen, General Manager van Huiskes-Kokkeler Autolease. Inmiddels zit het eerste jaar van onze samenwerking er op. Een mooi moment om elkaar nóg beter te leren kennen! Huiskes- Kokkeler heeft 280 mensen in dienst en verkoopt ongeveer 8000 auto’s per jaar.  Jan-Willem is al 25 jaar werkzaam bij Huiskes- Kokkeler. Daarnaast gaat hij in zijn vrije tijd graag zeilen, golfen, hockeyen, skiën, wielrennen én mountainbiken. Ook luistert hij graag naar muziek en dan het liefst op vinyl!

6 vragen

Met 6 vragen ging Fleur afgelopen week op pad om Jan-Willem, zijn collega’s én partnerbedrijf Huiskes- Kokkeler beter te leren kennen. Lees het hele interview en ontdek hoe onze samenwerking in elkaar zit!

“Wij noemen onszelf wel eens de Local Hero van Twente”

Wat is de belangrijkste kernwaarde van HK Autolease?

Wij noemen onszelf weleens de Local Hero van Twente. We zijn een regionaal bedrijf, ook opereren we nationaal maar vooral in Twente. Wij noemen onszelf de Local Hero omdat wij de markt goed kennen. We kennen onze klanten  persoonlijk, dat vinden wij belangrijk. De klanten kennen ons ook persoonlijk, daar halen wij onze kracht uit. Onze focus ligt in de regio, maar opereren ook nationaal en zelfs internationaal. Wij kennen de markt, maar vooral ook onze klant. Persoonlijk contact met de klant is voor ons erg belangrijk. Hierdoor kunnen wij de klant optimaal bedienen en voorzien van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Leasegemak!

 

“Wij staan er allemaal voor om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn, dit in de breedste zin van het woord”

Waarom kiest een nieuwe bestuurder voor jullie merk?

Onze platte organisatie heeft het lokale karakter en we zijn altijd bereikbaar. Als je de directeur wilt spreken dan neemt hij gewoon zijn telefoon op. Iedereen staat met zijn voeten in de modder, zeg maar. Wij staan allemaal klaar voor de klant om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn. In de breedste zin van het woord. We bieden een totaalpakket aan onze klant en hebben daarom ook meerdere disciplines:

  • Fietslease; ‘lease a bike’
  • Elektrische auto’s
  • Mobiliteitspassen

Daarnaast hebben we een samenwerking met Pure Energie uit Enschede, zij zijn echt 100% groen. Zo kunnen klanten indien gewenst een energiecontract afsluiten voor zonnepanelen. Pure Energie haalt al hun energie enkel uit zon en wind. Dit alles bij elkaar heet het one-stop-shop principe. Makkelijk en efficiënt, alles onder 1 dak!

 

“We houden van ons regionale karakter en gunnen het onze lokale collega ondernemers”

Hoe ervaar je het partnership met Lanova?

Wij houden heel erg van reciprociteit, zoals we dat mooi noemen. Wij zoeken partners om mee samen te werken. Dat vinden we belangrijk om hier in de regio de lijnen kort te houden. We houden van ons regionale karakter en gunnen het onze lokale collega ondernemers. Zodoende kwamen we uit bij Lanova Laadpalen. Tijdens de eerste kennismaking  in onze showroom in Hengelo kwamen de accountmanagers van Lanova bij ons langs voor een introductie en het klikte direct! We kunnen op jullie rekenen en goede afspraken maken. Als er wat aan de hand is dan wordt het direct opgelost. Dat is iets wat ik wil, maar vanzelfsprekend ook onze klant. En uiteindelijk draait het natuurlijk om de klant.

De service van Lanova is goed en de monteurs zijn top. Ik heb zelf ook een laadpaal thuis. Monteurs zijn er op tijd en werken schoon en nauwkeurig. Kwaliteit en service is goed. En dat is waar het ons om gaat. Ik vind echt dat jullie dat heel goed doen.

 

“Achterblijven is geen optie”

Wat doen jullie verder op het gebied van duurzaamheid binnen het bedrijf?

Daar zijn we volop mee bezig. Omdat we wat stukken hebben aangebouwd aan ons pand kregen we de kans om dat volledig volgens duurzame richtlijnen te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van de Audi afdeling geïnstalleerd en beschikken we inmiddels over warmtepompen. We doen er alles aan om steeds verder te verduurzamen.

De volgende stap is zonnepanelen op het pand van Volkswagen en Skoda. Achterblijven is geen optie en moet je ook niet willen trouwens. Wij willen echt een bijdrage leveren aan het verduurzamen. Ook hebben we alle voorzieningen om uit te breiden met bijvoorbeeld 40 à 50 laadpalen. We hebben hier speciale hoogspanningskasten voor laten bouwen. De garages zijn klaar voor de toekomst en de monteurs zijn opgeleid voor het onderhoud en reparatie van elektrische auto’s.

 

“Elektrisch rijden is voor miljoenen mensen, niet voor miljonairs’

Hoe kijken jullie aan tegen de toekomst van elektrisch rijden en hoe zien jullie dat ten opzichte van fossiele brandstoffen?

De markt wordt nu zo groot, dat er modellen op de markt komen tegen vriendelijkere prijzen. We zien dat steeds meer particulieren nu ook aanhaken. Ze gaan hun huis verduurzamen en leggen bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. Ze willen wat terug doen voor het klimaat. Als men gaat kijken naar de kostprijs per kilometer komen ze er al snel achter dat het wel interessant is om elektrisch te gaan rijden. De actieradius wordt steeds beter, de gemiddelde Volkswagen ID3 en ID4 zitten op 450 a 550 km.

Wat mensen nog kan weerhouden is vaak de angst van het ‘iets nieuws’ en men denkt: Het is niets voor mij want het is te duur of ik rijd te veel kilometers. Het antwoord van Volkswagen daarop is dat elektrisch rijden voor miljoenen mensen moet zijn en niet voor miljonairs. Ik geloof daarom heel erg in de toekomst van elektrisch rijden!

 

“Het is niet de vraag óf je elektrisch gaat rijden maar wanneer”

In het klimaatakkoord staat dat in 2030 alle nieuw verkochte auto’s elektrisch moeten zijn. Denk je dat dit haalbaar is?

Dat kan ik heel snel en makkelijk zeggen: het is niet de vraag of je elektrisch gaat rijden maar het is de vraag wanneer je elektrisch gaat rijden. Als je kijkt naar het regeerakkoord waarin staat dat in 2030 geen nieuwe fossiele brandstofmotoren meer worden toegelaten in Nederland. Dat is een ambitieuze doelstelling want dat is al over 9 jaar. Dus het gaat eigenlijk vrij snel. Je ziet nu dat de ontwikkelingen binnen de fabriek 100% gefocust zijn op elektrische auto’s. Volkswagen stopt 35 miljard in de ontwikkeling van elektrificering en er zullen tussen nu en een paar jaar 27 à 28 elektrische modellen in de showroom staan.

Als je nu al kijkt naar wat er nu gebeurd en als ik nu al zie wat er wordt verkocht en wordt afgeleverd aan elektrische voertuigen. Dat is al bijna 30% van het totale aantal auto’s. Het neemt zo’n enorme vlucht!

 

Samen voor een emissievrije toekomst

Afgelopen jaar hebben we samen met Huiskes- Kokkeler Autolease al mooie projecten kunnen realiseren. Alles regelen onder 1 dak op een transparante manier is waar we samen voor staan.

Jan-Willem, hartelijk dank voor je gastvrijheid! En we kijken uit naar een mooie voortzetting van onze samenwerking!

Ook een elektrische laadpaal kopen?

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.