0880110301
Lanova Laadpalen

Hoe het werkt: Installatie snellader

Tankstation

Dat Kuster de laadoplossingen van Lanova inzet bij onder andere haar tankstations is niet nieuw meer. Wél nieuw is de 150kW snellader op het tankstation in Doetinchem. Tijdens de installatie waren wij op locatie om stap voor stap vast te leggen hoe dit in zijn werk gaat. Kijk je mee?

Voorbereiding

De Lanova snellader is met powerstacks van 75kW per stuk modulair op te bouwen. In dit geval is er gekozen voor 150kW. De kast gaat in en stevige houten bekisting naar de locatie waar de voorbereidingen in volle gang zijn. Kuster heeft er voor gekozen om een voedingskabel aan te leggen met ruim voldoende capaciteit. De dikke voedingskabel is vanuit het trafohuisje via een mantelbuis doorgevoerd naar plek waar de snellader geïnstalleerd gaat worden.

Installatie

Nu de voorbereiding afgerond zijn kan het laadstation geplaatst worden. De voedingskabel wordt doorgevoerd via de bodemplaat waarna de gepelde kabel kan worden aangesloten in de kast. Voor dat het laadstation op transport gaat zorgen we er voor dat de powerstacks in de kast worden geplaatst. Ook tijdens de installatie kunnen de powerstacks in de kast blijven zitten. Toch wat extra werkruimte nodig? De mogelijkheid bestaat om de powerstacks tijdelijk los te koppelen.

Activatie

Het werk van de installateur zit er op. Het laadstation hoeft alleen nog geactiveerd te worden. Een technisch specialist van Lanova kan vanaf de laptop verschillende software instellingen op locatie programmeren. Tijdens het programmeren zorgen we er onder andere voor dat het laadstation verbonden is met internet, er een koppeling komt met het verrekensysteem, het laadvermogen wordt ingesteld én personaliseren we desgewenst de welkomsboodschap op het display.

In korte tijd is de snellader geprogrammeerd en klaar voor gebruik!

Fotoreportage

Collega’s van onze marketingafdeling waren op locatie in Doetinchem aanwezig om de installatie van stap tot stap te volgen. Benieuwd naar de techniek achter de razendsnelle lader? Kijk dan hier mee!

Ook snelladen?

Deze modulaire snellader zelf testen? Dat kan! Op dit handige kaartje zie je in één overzicht alle (snel)laders van Kuster.

Meer weten over de Lanova snellader? Neem contact met ons op, Bo Huijsman denkt graag mee!

Bekijk hier meer Lanova projecten

Wil je meer informatie over onze andere laadpalen?

Bekijk mogelijkheden voor een auto laadpaal kopen

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.