0880110301
Lanova Laadpalen

Hoe haal je het beste uit je accu?

Joost geeft je tips!

Elektrisch rijden is niet alleen milieubewust maar ook nog eens lekker snel! Wil je zuinig, milieuvriendelijk én voordelig rijden? Kies dan voor elektrisch! Maar hoe zorg je er nou voor dat je het beste uit je accu haalt? Joost geeft je tips!

Kwaliteit van de accu’s

Een groeiende vraag naar elektrisch rijden zorgt er voor dat het aanbod aan EV’s in een rap tempo blijft groeien. Vrijwel alle autofabrikanten ontwikkelen mooie en strak vormgegeven modellen. Een elektrische auto ziet er niet alleen fraai uit, hij draagt ook nog eens bij aan het verduurzamen van onze samenleving.

Omdat er steeds meer vraag is gaat de ontwikkeling van de techniek ook snel. Dat komt de kwaliteit van de auto’s ten goede. Accu’s kunnen sneller laden en de auto’s krijgen een steeds betere actieradius.

Accu optimaal benutten

Waarschijnlijk heb je er vooraf al uitgebreid onderzoek naar gedaan. Zo niet, zijn er veel tabellen beschikbaar om er achter te komen wat de actieradius van jouw EV is bij de verschillende (weers)omstandigheden. Maar hoe zorg je er voor dat je zo veel mogelijk uit je accu haalt én zorgt voor een lange levensduur van je accu?

  1. Zet overbodige stroomverbruikers uit
  2. Je accu niet altijd volledig vol laden
  3. Laat je auto rustig uitrollen
  4. Trek rustig op

Als je overbodige stroomverbruikers uit zet ‘verspil’ je minder energie aan bijvoorbeeld airco, spiegel- en stoelverwarming en blijft er meer over om daadwerkelijk mee te rijden.

Voor een langere levensduur van je accu is het aan te raden je accu niet altijd volledig vol te laden. Ga bij voorkeur laden tot 80% en zorg er zo voor dat je langer profijt hebt van een maximaal functionerende accu.

Niet alleen de auto heeft invloed op het verbruik, je rijstijl heeft dat ook. Rijd je defensief, gebruik je regeneratief je remmen (waarbij energie wordt teruggewonnen) en let je op je snelheid? Dan zul je een beter verbruik scoren dan wanneer je het rechterpedaal diep intrapt.

Tips voor jouw elektrische auto?

Iedere EV is verschillend en vraagt om een andere aanpak. Wil jij thuis een laadpaal en wil je weten welke laadpaal jou helpt bij het opladen van jouw elektrische auto? Daar hebben wij een eenvoudige keuzehulp voor ontwikkeld. Kies jouw merk en model en zie welke laadpaal daar het beste bij past.

Ook een laadkabel is niet voor iedere auto het zelfde. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende lengtes en is het laadvermogen van je auto van belang. Met de keuzehulp voor laadkabels ontdek je snel welke laadkabel het beste past bij jouw wensen.

Liever persoonlijk?

Je leest het al, er zijn verschillende tips en tools om het maximale uit je accu te halen en zo snel mogelijk je auto veilig op te kunnen laden. Geeft je er de voorkeur aan om persoonlijk contact te hebben met mij of mijn collega’s? Dat kan! We geven je graag eerlijke tips om samen te zorgen voor het beste resultaat.

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.