De ontwikkeling van elektrische auto’s en laadpalen gaat enorm snel. De overheid moedigt dit aan doormiddel van verschillende subsidies en het opzetten van kennisnetwerken. Uiteindelijk is het doel om Nederland binnen 10 jaar vrij te maken van fossiele brandstoffen. Nu al is de elektrische auto een duurzame oplossing, hoe dat zit…
Stiller, schoner en klimaatbewust rijden: dat kan met een elektrische auto. De CO2-uitstoot van een elektrische auto is over zijn hele levensduur gemiddeld lager dan die van bijvoorbeeld een benzine aangedreven auto. Over de daadwerkelijke cijfers qua besparing valt te discussiëren. Reken je uitstoot die vrijkomt bij het maken van de accu mee of de stroom die nu nog wordt opgewekt door kolencentrales? Zo zijn er vele factoren van invloed op de daadwerkelijke duurzaamheid van autorijden.
Welke rekensom we er ook op loslaten. Feit is dat marktpartijen en overheidsorganisaties hard werken aan oplossingen die CO2, fijnstof en stikstof besparend zijn. Denk aan batterijen die elektriciteit opslaan van zonnepanelen die overdag de pieken. Ook kunnen auto’s gaan fungeren als opslag van elektriciteit; die stroom leveren aan het huishouden wanneer daar veel vraag is en op andere momenten van de dag zelf geladen worden. Door alle slimme technische vooruitgang is het rijden en laden van elektrische auto’s steeds duurzamer. De verwachtingen voor de komende jaren zijn hoog, zowel in het oplossen van opslagvraagstukken als productie en vervoer van schone energie.
Wil je graag persoonlijk advies over welke laadpaal voor jou geschikt is of hoe het samen kan werken met zonnepanelen? Neem contact op met collega Joost Zwienenberg.
Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!