0880110301
Lanova Laadpalen

Geladen de bergen in

EV op wintersport

Met de voorjaarsvakantie in aantocht, verheugen veel mensen zich op de komende wintersport! Ga je met de elektrische auto op pad? Zorg er dan voor dat je voorbereidt op pad gaat. Hier een aantal handige tips.

Bij het onderwerp – ‘elektrisch transport in de bergen’ – denk je al gauw aan de kabellift waar je met je ski-/wandel- of snowboardgezelschap mee de berg op gaat. Jij hoeft je niet bezig te houden met het functioneren van die techniek. ‘Gewoon instappen en naar boven.’ In dit artikel gaat het over jouw eigen elektrische vervoersmiddel: de auto. Daarvoor is het wel belangrijk om van te voren na te denken over verschillende factoren die we zo benoemen. Zo hopen we dat jij kunt genieten van een mooie vakantie zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Goede voorbereiding

Plan je route: Voorkom dat je onderweg halsoverkop op zoek moet naar een laadpunt. Een handige website hiervoor is de ‘A better routeplanner‘. Selecteer eenvoudig je voertuigmodel, voer je bestemming in en klik op plan om een ​​volledig reisplan te krijgen, inclusief laadstops en reisduur.

Onderweg passeer je één of meerdere landen, met elk ‘eigen’ regels als het gaat over het gebruik en welk profiel van winterbanden. Waarschijnlijk ben je ook bekend met het aanschaffen van een vignet. Hier een handige link waarmee je vooraf al je reisbewijs kunt regelen.

Actieradius

 Wanneer je afreist naar een wintersportgebied, zal het ongetwijfeld kouder zijn dan hier met ons zeeklimaat. De kou heeft effect op de accu en zorgt voor een mindere actieradius. Houd er dus rekening mee dat je vaker moet laden!

Laden

Zorg ervoor dat je niet alleen de locatie van het laadstation weet, maar ook bekijkt of het station beschikbaar is. Laden doe je natuurlijk met behulp van een laadpas. Check voordat je de grens over gaat of je laadpas geschikt is voor de stations die jij onderweg wil bezoeken. Moet je toch wachten op een voorganger die de lader bezet houdt? Trakteer jezelf (en je reisgenoten) dan op een heerlijke maaltijd.

Niet alleen onderweg, ook op je vakantieadres moet de auto opladen. Selecteer je accommodatie op de aanwezigheid van een laadstation, of dicht in de buurt daarvan. Het kan handig zijn om je eigen laad kabel mee te nemen. Zoek je een kabel of informatie daarover?

Veel plezier gewenst!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.