0880110301
Lanova Laadpalen

Efficiënt uw elektrische auto opladen via zonnepanelen

Efficiënt uw elektrische auto opladen via zonnepanelen

Elektrische voertuigen worden gezien als de duurzame toekomst van transport. Om écht efficiënt te kunnen laden zal de elektriciteit uit duurzame energiebronnen moeten komen, bijvoorbeeld zonnepanelen. Is dit toekomstmuziek of nu al mogelijk?

Bent u in bezit van zonnepanelen en een (semi-)elektrisch voertuig en bent u zoekende naar een passende oplossing om duurzaam en kostenbesparend te kunnen laden? Goed nieuws! Deze technieken zijn reeds verkrijgbaar. Lanova Laadpalen biedt in combinatie met de slimme Home Advanced of Business Advanced het Load Guard Systeem. Middels het Load Guard systeem kan het Laadstation zich automatisch aanpassen aan alle andere verbruikers binnen uw woning of bedrijfspand, inclusief lokale stroomopwekking, zoals zonnepanelen op het dak.
Laadpalen op zonnepanelen is dus absoluut een haalbare oplossing voor iedereen!

Het optionele Load Guard zal worden geïnstalleerd in uw meterkast en worden verbonden met uw slimme meter. Met de uitgebreide Web Interface, welke standaard is inbegrepen in ieder Advanced laadstation, bent u in staat voorkeuren in te stellen. Zo kunt u zonnepanelen opgeven als voorkeur. Het laadstation zal vervolgens, waar mogelijk, uw elektrische auto opladen met groene stroom via uw zonnepanelen.

Auto accu opladen met zonnepanelen

Naast de verbinding met uw zonnepanelen en het automatisch aanpassen aan andere verbruikers (ook wel Dynamic Load Balancing genoemd) zijn er meer mogelijkheden. In de Web Interface is het mogelijk om uw piek- en dal tarief in te voeren. Naast duurzame energiebronnen zal het laadstation uw voertuig interactief opladen. Aan de hand van de patroonondersteuning kent het laadstation uw aankomst en vertrektijden, vervolgens herkent het laadstation uw voertuig. Met deze informatie is het laadstation in staat om te voorspellen hoe lang het opladen zal duren. Hierbij zal het laadstation automatisch rekening houden met het piek- en dal tarief. Wanneer interactief laden is ingesteld zal het laadstation zoveel mogelijk opladen tijdens het dal tarief. Goed voor uw portemonnee!

Snel auto opladen met zonnepanelen

Heeft u haast? Geen probleem, met slechts één druk op de knop kunt u het interactief laden omzetten naar snel laden. Hierbij zal het laadstation uw voertuig zo snel mogelijk voorzien van een volle accu zonder rekening te houden met het dal tarief of uw zonnepanelen. Kiest u voor een Connect versie? Dan is dit tevens op afstand mogelijk met uw telefoon, tablet of laptop. Wilt u vervolgens de laadkosten verrekenen met bijvoorbeeld uw werkgever? Dat is mogelijk. In de Web Interface zijn uw laadsessies inzichtelijk. Selecteer de datum, tijdstip of gebruiker en ontvang een overzichtelijk bestand van al uw laadsessies. Hierbij zal inzichtelijk zijn wanneer er is opgeladen binnen het piek- of dal tarief of wanneer er is geladen middels de zonnepanelen.

Voordelen van een laadpaal op zonnepanelen

Nog niet overtuigd? Wij zetten graag alle voordelen voor u op een rij:

  • Altijd efficiënt! Mogelijk om zowel economisch als snel te laden
  • Actueel inzicht in uw verbruik en laadgedrag middels Web Interface
  • Duurzame energie optimaal inzetten
  • Op afstand uw laadsnelheid bepalen via de app op uw mobiele apparaten
  • Mogelijkheid tot invoeren van verschillende tarieven
  • Patroonondersteuning (her)kent uw laadgedrag
Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
1