Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Elektrische auto’s zijn de duurzame toekomst van transport. Om écht efficiënt te laden, komt elektriciteit uit duurzame energiebronnen. Denk aan zonnepanelen. Is de elektrische auto opladen met zonnepanelen toekomstmuziek of nu al mogelijk?

Laadpaal thuis zonnepanelen én op het werk

Ben je in het bezit van zonnepanelen en een (semi-)elektrisch voertuig? En ben je zoekende naar een passende oplossing om duurzaam en kostenbesparend op te laden? Goed nieuws! De technieken om je elektrische auto met zonnepanelen op te laden zijn bij Lanova verkrijgbaar. Lanova Laadpalen biedt in combinatie met de slimme laadpaal Home Advanced of Business Advanced het Load Guard Systeem. Middels het Load Guard systeem kan het laadstation zich automatisch aanpassen aan alle andere verbruikers binnen jouw woning of bedrijfspand. Ook herkent de slimme laadpaal lokale stroomopwekking, zoals zonnepanelen op het dak. Een slimme laadpaal zonnepanelen is dus absoluut een haalbare oplossing voor iedereen!

Hoe werkt auto opladen met zonnepanelen?

De gecertificeerde installateurs van Lanova installeren het optionele Load Guard in jouw  meterkast. Het systeem wordt vervolgens verbonden met de slimme meter. Met de uitgebreide Web Interface, welke standaard is inbegrepen in ieder Advanced laadstation, ben je in staat voorkeuren in te stellen. Zo kun je zonnepanelen opgeven als voorkeur. Het laadstation zal vervolgens, waar mogelijk, je elektrische auto opladen met zonnepanelen. Zo laadt je jouw auto dus op met groene stroom!

Energie van zonnepanelen
Volkswagen laden

Accu van elektrische auto opladen met zonnepanelen

Naast de elektrische auto met zonnepanelen opladen en het automatisch aanpassen aan andere verbruikers (ook wel Dynamic Load Balancing genoemd), zijn er meer mogelijkheden. In de Web Interface is het mogelijk om je piek- en dal tarief in te voeren. Het laadstation kan de accu interactief opladen. Aan de hand van de patroonondersteuning kent het laadstation jouw aankomst- en vertrektijden. Vervolgens herkent het laadstation je voertuig. Met deze informatie is het laadstation in staat om te voorspellen hoe lang het opladen van de accu duurt. Hierbij houdt het laadstation automatisch rekening met het piek- en dal tarief. Wanneer interactief laden is ingesteld, zal het laadstation zoveel mogelijk opladen tijdens het dal tarief. Goed voor je  portemonnee!

Snel auto opladen met zonnepanelen

Heb je haast? Geen probleem! Wist je al dat de auto opladen met zonnepanelen sneller gaat dan opladen met grijze stroom? En dat je gratis opgewekte stroom ook kan verrekenen met je werkgever of je bedrijf? Win-win dus! Bovendien kun je op een slimme manier schakelen tussen groene en grijze stroom, en zo nodig interactief laden omzetten naar snel laden.

Overzicht laadsessies met Webinterface

Wil je veel thuis laden en de laadkosten verrekenen met bijvoorbeeld je werkgever? Dat is mogelijk. In de Web Interface zijn je persoonlijke laadsessies inzichtelijk. Selecteer de datum, tijdstip of gebruiker en ontvang een overzichtelijk bestand van alle laadsessies. Hierin staat weergegeven wanneer er is opgeladen binnen het piek- of dal tarief of wanneer de elektrische auto met zonnepanelen is geladen.

Voordelen van een elektrische auto opladen met zonnepanelen

Nog niet overtuigd van de slimme laadpaal zonnepanelen? Wij zetten graag alle voordelen voor je op een rij:

  • Altijd efficiënt! Economisch laden is altijd mogelijk!
  • Actueel inzicht in jouw verbruik en laadgedrag middels Web Interface
  • Duurzame energie optimaal inzetten
  • Mogelijkheid tot invoeren van verschillende tarieven
  • Patroonondersteuning (her)kent uw laadgedrag

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische auto?

Hoeveel zonnepanelen voor elektrische auto je nodig hebt, is afhankelijk van de afstand die je dagelijks rijdt. Ook speelt het mee of je een hybride of volledig elektrische auto in bezit hebt. Een adviseur van Lanova denkt hierover graag met je mee.

Heb je op dit moment nog geen zonnepanelen? Dan kan je de laadpaal zonnepanelen alsnog aanschaffen. De slimme laadpaal zonnepanelen is modulair opgebouwd. Dat betekent dat je het Load Guard systeem op ieder moment kunt (laten) installeren, ook achteraf. Ben je al in bezit van een Lanova Advanced laadstation en wil je meer informatie over de mogelijkheden van elektrische auto opladen met zonnepanelen? Neem contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Ik heb op dit moment nog geen zonnepanelen, wat nu?

Geen zorgen! Onze Home en Business Advanced zijn modulair opgebouwd. Het Load Guard systeem is op ieder moment achteraf te installeren. Bent u reeds in bezit van een Advanced laadstation en wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met onze afdeling verkoop.