0880110301
Lanova Laadpalen

De energieprijzen stijgen, is elektrisch rijden wel zo voordelig?

Hoge prijzen

De energieprijzen gaan door het dak en naar verwachting gaat een gemiddeld huishouden in 2022 honderden euro┬┤s meer betalen voor de energierekening. Maar hoe komt dit?

  • Na de koude winter begin dit jaar is de gasvoorraad lager dan ooit
  • Door Corona maatregelen is er meer vraag naar stroom
  • Gaswinning in Groningen is stopgezet. Hierdoor wordt steeds meer gas uit het buitenland ingekocht. Vanzelfsprekend liggen deze prijzen hoger.

Wat merk je er van?

Heb jij voor de komende jaren een vast stroomtarief? Dan heb je geluk en voorlopig nog geen last van de hoge energieprijzen. Maar als je een variabelstroomtarief hebt, zul je het binnenkort gaan merken. Daarom heeft de overheid besloten om 3 miljard euro uit te trekken voor het verlagen van de belasting op energie. Dit gaat er voor zorgen dat een gemiddeld huisouden met ruim 400 euro wordt gecompenseerd voor volgend jaar.

Als de stroomkosten omhoog gaan, is het dan wel zo voordelig om elektrisch te (gaan) rijden?

Vanzelfsprekend hebben de stijgende energieprijzen invloed op het elektrisch rijden. Voorheen betaalden we ongeveer 20 cent per kWh en nu is dat ongeveer 40 cent per kWh. Toch blijft elektrisch rijden een voordelige manier van autorijden. De brandstofprijzen zijn namelijk ook hoger dan ooit! Met een fossiele brandstofauto die zuinig in verbruik is, kan je voor 2 euro ongeveer 20 kilometer rijden. Met een elektrische auto is dat ongeveer 50 kilometer.

Thuisladen blijft het voordeligste

Naast dat het tijd bespaart om thuis te laden in plaats van bij een openbaar laadpunt. Scheelt het ook in kosten. Bij een openbaar laadpunt worden namelijk ook andere kosten in rekening gebracht, dit bovenop de energiekosten.

Heb je interesse in een laadpaal aan huis?
Wij hebben jouw nieuwe laadoplossing op voorraad!

Vraag hier je offerte aan!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.