0880110301

De populairste elektrische auto's van 2019

Dé elektrische auto’s van 2019

De onthullingen van volledig elektrische auto’s in 2019 is in een stroomversnelling gegaan. Vrijwel iedere fabrikant kwam het afgelopen jaar met een Plug-In Hybride, volledige elektrische auto of een uitgesproken concept. Van extreme sportwagens tot betaalbare sportauto’s, 2019 leek hét jaar van de EV. Maar ook voor 2020 staat er veel te gebeuren. Wat kunt u verwachten? Lanova zet een aantal auto’s voor u op een rijtje.

10. Opel Ampera-e | 383 registraties

Met een vanafprijs onder de 50.000 euro blijft de Ampera-e een EV die profiteert van de volledige 4% bijtelling. Met een actieradius van 345 kilometer is de Ampera een waardig alternatief op een benzine- of diesel Opel. De Ampera opladen aan een stopcontact neemt bijna 30 uur in beslag. De laadtijd kan worden verkort naar zo’n 9 uur door de toepassing van een laadpaal aan huis of op het werk.

Bekijk hier hét thuislaadstation voor de Opel Ampera-e

9. Audi e-tron | 707 registraties

De volledige elektrische Audi blijft een succes in Nederland. De eerste leveringen van de 55 Quattro begonnen eind 2018. Met een actieradius van 370 kilometer in de praktijk is de range voldoende voor veel gebruikers. Opladen kan aan een laadpaal binnen 9 uur bij een 11 kW onboard lader. Met de optionele 22 kW onboard lader neemt het opladen slechts 4 uur en 45 minuten in beslag. Een stuk beter dan de ruim 44 uur aan een stopcontact.

Bekijk het ideale laadstation voor thuis voor uw Audi e-tron

8. Hyundai IONIQ Electric | 816 registraties

De IONIQ Electric is al weer een tijd leverbaar. Het model moet het onderspit delven op het gebied van aantallen ten opzichte van de Hyundai Kona. Toch blijft de Ioniq, met een range van 260 kilometer een populair model. Met een vanaf prijs van ongeveer 37.000 euro geniet je als zakelijke rijder van de volledige 4% bijtelling in 2019. Reeds in bezit van een Ioniq en weten hoe snel u thuis kunt laden? Bekijk de onderstaande link.

Uw Hyundai Ioniq binnen 6 uur opladen? Bekijk uw thuislader

7. Renault ZOE | 1.076 registraties

De Zoe blijft een bekende naam onder de stekkerauto’s. Na een facelift zal de Zoe ook in 2020 weer leverbaar zijn. Nog altijd verkoopt Renault de Zoe erg goed. In 2019 zelfs 50% meer dan in het voorgaande jaar. Met een range van meer dan 300 km en een laadvermogen van 22 kW is de Zoe een waardig alternatief. Opladen binnen 3 uur is mogelijk met de juiste laadpaal.

Thuis uw Zoe opladen? Bekijk uw nieuwe laadstation hier.

6. BMW i3 | 1.639  registraties

Een nog grote bettarijcapaciteit voor het nieuwe jaar. De BMW i3 is al jaren een begrip. Met een rijbereik van 300 kilometer weer de i3 nog altijd te scoren. Opladen is mogelijk binnen slechts 3 uur met een hoogwaardige laadpaal, zowel aan huis als aan de zaak.

Sneller laden met een laadpaal voor uw BMW i3

5. Nissan Leaf | 2.027 registraties

Al jaren is de Nissan Leaf niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De stekkerauto werd in 2010 aan de wereld getoond en is in de jaren daarna ’s werelds populairste elektrisch aangedreven auto geworden. De nieuwe generatie is reeds leverbaar als LEAF e+ met een actieradius van 385 kilometer volgens WLTP. Een voordeel voor de zakelijke rijder: de verbeterde Nissan is nog in 2019 leverbaar met 4% bijtelling!

Ontdek de thuislader voor uw Nissan Leaf

4. Volkswagen e-Golf | 2.212 registraties

Neem één van de populairste hatchbacks van ons land en maakt deze elektrisch. Het blijft een succesnummer. De elektrische Volkswagen Golf behoort tot de top vijf in deze lijst. Met de nieuwe ID.3 in aantocht zullen de cijfers in 2020 wat anders uitvallen. Zien we de elektrische ID.3 volgend jaar ook op plek 4?

Uw Volkswagen e-Golf thuis opladen? Bekijk de mogelijkheden

3. Kia e-Niro | 2.504 registraties

Voldoende range, relatief snel laden, veel opties en volledig elektrisch. Dat de e-Niro de top 3 haalt zal voor niemand een verrassing zijn. Voor zakelijke rijders blijft de Kia erg aantrekkelijk. De cross-over komt ruim 375 kilometer ver op één laadsessie. Het opladen kan met de juiste laadpaal ook nog eens stukken sneller.

Laadpaal voor uw Kia e-Niro? Dit zijn de mogelijkheden

2. Hyundai Kona Electric | 3.624 registraties

Op nummer 2 vinden we de technische broer van de Niro, de Kona Electric. De Kona is met ruim 3500 registraties tot en met september populair onder zakelijke rijders. Ook in het nieuwe jaar zullen de verkopen oplopen gezien de wijzigingen omtrent de bijtelling.

Thuislader voor uw Kona Electric leasen of kopen? Klik dan hier

1. Tesla Model 3 | 13.587 registraties

De winnaar van 2019! Met ruim 13.500 registraties is de Model 3 een grote hit in Nederland. Met de keuze uit verschillende uitvoeringen kun je bijna niet om deze strakke ‘stekkerauto’ heen. Het opladen van de Tesla aan een regulier stopcontact zal bijna 40 uur in beslag nemen. Een betere optie is om uw Model 3 op te laden via een laadpaal. Dit kan aan huis, op het kantoor of bij publieke laadstations. Met het afgegeven laadvermogen van 11 kW zal de laadtijd worden verkort naar minder dan 8 uur.

Ontdek de ideale laadpaal voor uw Tesla Model 3

Van welke subsidies en regelingen kan ik gebruik maken in 2019?

Wanneer u reeds in bezit bent van een Plug-In hybride of volledig elektrische auto, of wanneer u de aanschaf overweegt zijn er in 2019 verschillende financiële voordelen, subsidies en regelingen beschikbaar. Wij hebben alle voordelen en subsidies voor zowel de aanschaf van elektrische (bedrijfs)auto’s als de laadpalen op een rijtje gezet. Lees het artikel hier!

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.