0880110301
Lanova Laadpalen

Begrenzen of verzwaren

Voorkomen van piekbelasting

Ben jij van plan om een laadpaal te kopen en vraag jij je af, of is jou de vraag gesteld: Wil je begrenzen of verzwaren?

De meterkast van jouw huis of pand is ingericht met een maximaal vermogen aan te leveren stroom. Het kan zijn dat door een piekbelasting of het fors uitbreiden van de stroomvraag, jouw totale stroom behoefte boven de maximale capaciteit uitkomt. Wanneer je niets doet, vliegen de stoppen eruit.

Fijn dat deze functie in de meterkast is verwerkt. Het voorkomt doorbranden of een kapotte groepenkast. Helaas zorgt het wel voor onnodige overlast.

Voorkom overbelasting en gebruik stroom zonder te hoeven nadenken wat de gevolgen zijn. Dat kan op twee manieren. De netbeheerder kan een verzwaring doorvoeren. Daardoor neemt de capaciteit toe. Zo ontstaat meer ruimte voor het verbruik van elektriciteit.

Veel zekerheid biedt het niet. Het kan nog steeds zo zijn dat je op één moment op de dag heel veel apparaten tegelijk aan zet en dat de totale belasting dan alsnog teveel is. Dat noemen de technici een piekbelasting.

Met een begrenzer voorkom je een piekbelasting. Hoe dit werkt kun je hier lezen.

 

Wil je direct advies over jouw situatie, capaciteit van je meterkast en de mogelijkheden qua laadpaal? Vul dit formulier in en één van onze adviseurs komt zo snel mogelijk bij je terug met een passend advies.

 

 

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.