0880110301
Lanova Laadpalen

Bedrijfspand verplicht met Energielabel C

Vervangen lichtbronnen

Over een aantal maanden moet ieder (groot) pand van de gemeente en elk kantoorgebouw in Nederland voldoen aan de Green Deal: Energielabel C is dan een minimale eis. Het programma Green Switch helpt gemeentemedewerkers en kantooreigenaren om dit doel in praktijk te realiseren.

Europese deal

Vanaf 1 januari zijn onder andere fluorescentielichtbronnen verboden. De regel is ingesteld voor panden groter dan 100 vierkante meter. Uiteindelijk wil de overheid de energiemaatregelen doorvoeren op alle panden van: fabrikanten, ondernemers of telers. “De Green Switch is de Nederlandse doorvertaling van de Europese Green Deal”, zo legt Thomas Leenders van Signify uit.

Enorme besparing

“Wanneer alle lichtpunten in Nederlandse overheidsgebouwen worden vervangen door led, wordt op jaarbasis 60 kiloton CO2 en 25 miljoen euro bespaard. Wanneer zelfs alle huishoudens in ons land de overstap naar duurzame led lichtpunten maken, wordt jaarlijks nog eens 780 kiloton CO2 bespaard en maar liefst 285 miljoen euro!”

Volgens Signify is er nog veel meer haalbaar qua verduurzaming. Het Europese programma is gebaseerd op vijf doelen: de renovatiegolf, duurzame energie, circulaire economie, biodiversiteit en duurzame mobiliteit. Leenders: “Verduurzaming kan af en toe pijn doen, met name in de portemonnee. Maar de toekomst is nog veel pijnlijker als we nu niets doen. Bovendien loont het met de huidige energieprijzen om ook op korte termijn al verduurzamingsstappen te zetten. Minder verbruik van onder andere energie, scheelt significant op de rekening.”

Meer mogelijkheden

Onder de kop duurzame mobiliteit past de overstap van brandstof tanken naar elektrisch rijden, enorm goed. Steeds meer ondernemers voorzien de parkeerplaats van laadpalen zodat medewerkers en of bezoekers de elektrische auto kunnen opladen. Ook zijn steeds meer lease-auto’s van elektrisch model. Op dit moment zijn nog subsidies voorhanden waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Vraag de financieel adviseur naar bijvoorbeeld de MIA en Vamil regeling.

Laadpaal op de zaak

Ons assortiment voor zakelijk rijden en de beste opties voor je eigen parkeerterrein, vind je hier uitgelegd. Of neem contact op met onze adviseur en ontdek binnen enkele minuten hoe snel en gemakkelijk we jouw kunnen helpen aan de juiste laadoplossing. Contact

 

 

bron: www.duurzaamgebouwd.nl en Milieu Centraal

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.