Toyota laadpaal

header-after

Laadpaal Toyota

 

Gefeliciteerd met je elektrische Toyota! Of ben je nog aan het overwegen of je wel voor dit Japanse automerk kiest? De eerste stap is de aanschaf van je auto. Maar stap twee is dat je gaat nadenken over een laadpaal voor je Toyota. Weet je bijvoorbeeld al waar je hem vooral wilt gaan opladen? Voor elke situatie vind je bij Lanova de juiste laadpaal. We vertellen je er graag meer over.

Zo vergelijk je een Toyota met andere merken

De Toyota Prius was één van de eerste hybride elektrische auto’s die op de markt kwam. Maar hoe kun je nu deze pionier vergelijken met de modellen van andere merken? Daar helpen we je graag bij. Je kunt bijvoorbeeld deze specificaties gebruiken om er zeker van te zijn dat je appels met appels vergelijkt:

  • Prijs
  • Topsnelheid
  • Actieradius
  • Vermogen
  • Koppel
  • Grootte

 

Je zou ook kunnen kijken naar de oplaadtijd van de auto’s die jij op het oog hebt. Daarmee krijg je alvast een idee hoeveel tijd er gaat zitten in het opladen van de accu.

Onze tip: een laadpaal vergroot de laadsnelheid

Er zijn twee factoren die bepalen hoe snel je een elektrische auto kunt opladen. Ten eerste is dat het vermogen dat je gebruikt. Een laadpaal biedt je meer vermogen dan een stopcontact en is dan ook veel sneller. Ten tweede is de actieradius van je Toyota hierbij van doorslaggevend belang. Hoe groter je accu, des te langer het opladen duurt. Ter info, zo zien de oplaadtijden eruit voor een Toyota Prius:

VermogenTijdType
2.3 kW3u45mRegulier stopcontact
3.7 kW2u20m1-fase, 16A
7.4 kW2u20m1-fase, 32A
11 kW2u20m3-fase, 16A
22 kW2u20m3-fase, 32A

Laadpalen voor drie soorten situaties

Of je nu thuis je Toyota wilt opladen, tijdens werktijd of via een openbare laadpaal, bij Lanova vind je elk type laadstation. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn, zodat je zelf kunt bepalen wat in jouw geval de beste laadpaal voor je Toyota is. Want het blijft altijd een persoonlijke keuze.

Een slimme laadpaal voor thuis

Als je de eerste ter wereld bent met iets, dan heb je een flinke prestatie geleverd. Daarom zijn we ook zo trots op onze Lanova Home Advanced. Deze slimme laadpaal hebben we namelijk eerder ontwikkeld dan wie dan ook. Hij is voorzien van kunstmatige intelligentie, waardoor hij zich aanpast aan jouw laadgedrag. Bovendien heeft hij een flink vermogen: 22 kW. Dat is meer dan voldoende voor je huidige Toyota, maar ook voor de elektrische auto die je hierna gaat rijden.

Samen je Toyota opladen op de zaak

Steeds meer bedrijven zijn in dat hun medewerkers behoefte hebben aan een laadpaal op de zaak. Daar hebben we twee perfecte laadpalen voor in ons assortiment: de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced. Vooral voor mensen die uren achter elkaar op het bedrijf aanwezig zijn is dit een uitkomst. Zij hoeven namelijk niet thuis een laadpaal te hebben als er een zakelijke variant aanwezig is. Aan de Premium kunnen twee elektrische auto’s tegelijk worden opgeladen. Daarmee krijg je dus een hoop efficiëntie voor je investering.

Ook een goed idee: een openbare laadpaal

Zonder een groei van het aantal laadpalen kunnen elektrische Toyota’s en andere merken nooit hun marktaandeel vergroten. Daarom is het voor sommige mensen een bewuste keuze om een openbare laadpaal te laten installeren. Hier kunnen meerdere mensen gebruik van maken. Wij hebben de Lanova Public Advanced voor je. Geschikt voor elk merk en tijdens elk weertype. Hij kan tegen een stootje en is heel eenvoudig te gebruiken.

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld